Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Okrogle bučke z nadevom
Rubrika:

Recepti

Okrogle bučke z nadevom

Okrogle bučke kar vabijo našo domišljijo, da njihovo obliko izkoristimo za pripravo jedi, ki bo na krožniku izgledala posebna.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- tri okrogle bučke
- pol kilograma mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
- eno čebulo
- tri stroke česna
- eno jajce
- dve žlici mletih lanenih semen
- pest petršilja
- sol in poper
- zeliščno sol
- olivno olje za preženje
- en srednjevelik paradižnik
- sir gavda

Priprava:
Bučke prerežite čez sredino, kjer so najdebelejše in iz vsake strani odrežite kolobar, visok dva centimetra. Iz treh bučk naredite šest kolobarjev. (Ostanke bučk prihranite za omako). Odstranite lupino. Natrite jih s stisnjenim strokom česna in zeliščno soljo, ter zložite v pekač, ki ste ga pokapali z olivnim oljem.



Čebulo na drobno nasekljajte, popražite na olivnem olju, da postekleni in dodajte mleto meso. Pražite par minut, da tekočina izpari. Meso prestavite v skledo in ohladite. Dodajte strta stroka česna, pest sesekljanega petršilja, jajce, lanena semena, solite in poprajte ter dobro premešajte.

Z žlico polagajte maso v bučkine kolute, da napolnite notranjost in še kakšen centimeter na vrh. Obložite še z na kolute narezanim paradižnikom, ki ga potresete z zeliščno soljo, na vsakega dajte še kupček drobno naribanega gavda sira.

Pečite v ogreti pečici na 200 stopinj, 30 minut.

Nasvet: ostankov bučk nikar ne zavrzite, ampak napravite omako. Drobno jih sesekljajte ali naribajte, dodajte žlico naribane čebule, nariban strok česna in vse skupaj prepražite na dvah žlicah masla. Malo zalijte z vodo, dušite še pet minut, nato dodajte dve zvrhani žlici sveže kremaste smetane (creme fraiche), vejico nasekljanega svežega kopra, ali ščepec posušenega, ščepec muškatnega oreščka, ter solite in poprajte. Po nekaj minutah kuhanja zmiksajte s paličnim mešalnikom v čudovito kremasto omako, ki se lepo poda k okroglim nadevanim bučkam.
Bis
Okrogle bučke z nadevom


Okrogle bučke z nadevom




Nadev za bučke
Okrogle bučke
Okrogli nadevani bučki
Priprava jedi z bučkami
Recept za okrogle bučke






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Zdravje, lepota
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Dobro je vedeti
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Dobro je vedeti
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Dobro je vedeti
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Dobro je vedeti
Poznate ure, ko hrana ne redi?
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice
Dobro je vedeti
Razlogi, zakaj bi vsak dan morali jesti kisle kumarice
Kaj se zgodi, če pojeste več kot 5 mandarin na dan?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pojeste več kot 5 mandarin na dan?
5 živil po katerih se boste počutili bolj zdravo
Dobro je vedeti
5 živil po katerih se boste počutili bolj zdravo
Kako pravilno uporabiti ingver in 100 % izkoristiti njegove zdravilne lastnosti
Dobro je vedeti
Kako pravilno uporabiti ingver in 100 % izkoristiti njegove zdravilne lastnosti
Zakaj je dobro s sabo nositi ščipalko?
Zanimivosti
Zakaj je dobro s sabo nositi ščipalko?
Kako dobro poznate učinke želatine?
Dobro je vedeti
Kako dobro poznate učinke želatine?
Napitek, ki čisti možgane in pomlajuje telo
Zdravje, lepota
Napitek, ki čisti možgane in pomlajuje telo
Kaj se zgodi, če damo česen v hladilnik, preden ga narežemo
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če damo česen v hladilnik, preden ga narežemo
Kdaj ste nazadnje poskrbeli za razstrupljanje črevesja in ožilja?
Zdravje, lepota
Kdaj ste nazadnje poskrbeli za razstrupljanje črevesja in ožilja?
Nočni znak zamaščenih jeter, ki ga večina spregleda
Dobro je vedeti
Nočni znak zamaščenih jeter, ki ga večina spregleda
Ali veste, da je banana z vodo lahko tudi zdravilo?
Dobro je vedeti
Ali veste, da je banana z vodo lahko tudi zdravilo?
Grki prepovedujejo izdelavo feta sira iz kravjega mleka
Dobro je vedeti
Grki prepovedujejo izdelavo feta sira iz kravjega mleka
Zakaj je brstični ohrovt boljši pečen, kot kuhan
Dobro je vedeti
Zakaj je brstični ohrovt boljši pečen, kot kuhan
10 signalov, ko telo kliče vašo pomoč
Dobro je vedeti
10 signalov, ko telo kliče vašo pomoč




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor