Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Okrogle bučke z nadevom
Rubrika:

Recepti

Okrogle bučke z nadevom

Okrogle bučke kar vabijo našo domišljijo, da njihovo obliko izkoristimo za pripravo jedi, ki bo na krožniku izgledala posebna.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- tri okrogle bučke
- pol kilograma mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
- eno čebulo
- tri stroke česna
- eno jajce
- dve žlici mletih lanenih semen
- pest petršilja
- sol in poper
- zeliščno sol
- olivno olje za preženje
- en srednjevelik paradižnik
- sir gavda

Priprava:
Bučke prerežite čez sredino, kjer so najdebelejše in iz vsake strani odrežite kolobar, visok dva centimetra. Iz treh bučk naredite šest kolobarjev. (Ostanke bučk prihranite za omako). Odstranite lupino. Natrite jih s stisnjenim strokom česna in zeliščno soljo, ter zložite v pekač, ki ste ga pokapali z olivnim oljem.

Čebulo na drobno nasekljajte, popražite na olivnem olju, da postekleni in dodajte mleto meso. Pražite par minut, da tekočina izpari. Meso prestavite v skledo in ohladite. Dodajte strta stroka česna, pest sesekljanega petršilja, jajce, lanena semena, solite in poprajte ter dobro premešajte.

Z žlico polagajte maso v bučkine kolute, da napolnite notranjost in še kakšen centimeter na vrh. Obložite še z na kolute narezanim paradižnikom, ki ga potresete z zeliščno soljo, na vsakega dajte še kupček drobno naribanega gavda sira.

Pečite v ogreti pečici na 200 stopinj, 30 minut.

Nasvet: ostankov bučk nikar ne zavrzite, ampak napravite omako. Drobno jih sesekljajte ali naribajte, dodajte žlico naribane čebule, nariban strok česna in vse skupaj prepražite na dvah žlicah masla. Malo zalijte z vodo, dušite še pet minut, nato dodajte dve zvrhani žlici sveže kremaste smetane (creme fraiche), vejico nasekljanega svežega kopra, ali ščepec posušenega, ščepec muškatnega oreščka, ter solite in poprajte. Po nekaj minutah kuhanja zmiksajte s paličnim mešalnikom v čudovito kremasto omako, ki se lepo poda k okroglim nadevanim bučkam.
Bis
Okrogle bučke z nadevom


Okrogle bučke z nadevom




Nadev za bučke
Okrogle bučke
Okrogli nadevani bučki
Priprava jedi z bučkami
Recept za okrogle bučke












Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso
Ali holesterol res hrani rakave celice?
Dobro je vedeti
Ali holesterol res hrani rakave celice?
Zdravila, ki jih ne smemo mešati s telesno aktivnostjo
Dobro je vedeti
Zdravila, ki jih ne smemo mešati s telesno aktivnostjo
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
Zdravje, lepota
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Dobro je vedeti
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Dobro je vedeti
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Tolažilna hrana, ki zdravi
Dobro je vedeti
Tolažilna hrana, ki zdravi
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Zdravje, lepota
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
Zdravje, lepota
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Zdravje, lepota
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Dobro je vedeti
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?
Zdravje, lepota
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor