Rubrika:
Recepti
Sataraš z bučkami
Ko vam zmanjka paradižnika in paprike, lahko zelo okusen, hranljiv in hitro pripravljen sataraš naredite tudi z bučkami
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- bučke
- jajci
- česen, peteršilj
- začimbe
Priprava:
Bučke olupimo in jih naribamo tako, kot za repo. Na olivnem olju prepražimo česen, dodamo naribane bučke in pražimo približno 6 minut. Med praženjem bučke večkrat premešamo, dodamo ščepec bio soli, malo popra, mleto kumino in na drobno sesekljan peteršilj. Na koncu dodamo dve stepeni jajci in popražimo še kakšne 3 do 4 minute. Jed je pripravljena v 10 minutah.
Jed je brez glutena in narejena po LCHF. Lahko je okusen in hranljiv zajtrk, lahko pa tudi samostojna jed za kosilo.
Ana
Brezglutenska recept
Hitro pripravljena jed
Jajčna bučkina jed
LCHF z bučkami
Sataraš z bučkami