Rubrika:
Recepti
Brstični ohrovt v masleni skorjici
Oblečev v maslene drobtinice in parmezan, dobi brstični ohrovt popolnoma nov, prijeten okus, sprejemljiv tudi za tiste, ki ga ne marajo preveč.
Članek je bil ustvarjen leta 2014, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- 500 g brstičnega ohrovta
- žlička soli
- 50 g masla
- tri žlice belih drobtin
- parmezan
Priprava:
Glavice ohrovta kuhamo v osoljeni vodi dvajset minut. Maslo segrejemo in v njem na hitro popražimo drobtine, toliko da pozlatijo. Dodamo odcejen in osušen ohrovt in narahlo premešamo, da se drobtine enakomerno oprimejo glavic.
Preden postrežemo posujemo z naribanim parmezanom.
Bis
Beli drobtinice
Brstični ohrovt
Maslena skorjica
Parmezan
Priprava brstičnega ohrovta