Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kolač iz preprostih sestavin
Rubrika:

Recepti

Kolač iz preprostih sestavin

Kolač, ki ga lahko naredite dobesedno iz ostankov, ki jih najdete v vsaki kuhinji


Članek je bil ustvarjen leta 2018, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Okusne sladice zahtevajo okusne sestavine. Če jih nimate pri roki, potem vam tudi recept veliko ne koristi. A tokrat vam predstavljamo recept za katerega ne potrebujete neobičajnih sestavin. Naredite ga lahko iz tistih, ki jih imate vedno pri roki, rezultat pa je sočno in okusno pecivo ...

Sestavine:
  • 2 jajci
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica mletih orehov
  • 1 skodelica zdroba
  • 1/2 skodelice olja
  • 2 žlici moke
  • 2 jabolki
  • 1 skodelica mleka
  • 1 vanili sladkor
  • 1 pecilni prašek
Priprava:



Z mešalnikom umešajte cela jajca in sladkor, da dobite gladko zmes. Dodajte še olje, zdrob in orehe pa umešajte ročno. Jabolka olupite in naribajte in jih dodajte pripravljeni zmesi. Po okusu lahko dodate tudi pest rozin. Povsem na koncu prilijte mleko in vse skupaj dobro premešajte.

Zmes vlijte v pekač, pecite ga pa 30 minut v pečici segreti na 180 stopinj Celzija.

Če želite lahko kolač prelijete s čokolado (stopite 10 gramov čokolade, dodajte malo masla in toplo vodo). Pomembno je, da glazuro prelijte po kolaču, ko je ta še vroč.
vkj


Enostaven kolač recept
Kolač iz preprostih sestavin
Recept za kolač iz ostankov
Recept za okusno pecivo
Sočno pecivo recept






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Nenasiten apetit: kako potešiti lakoto, ne da bi stradali
Dobro je vedeti
Nenasiten apetit: kako potešiti lakoto, ne da bi stradali
Hrana, ki ima več ogljikovih hidratov, kot kruh
Dobro je vedeti
Hrana, ki ima več ogljikovih hidratov, kot kruh
Uporabite kumare in se znebite trebušnih maščob
Zdravje, lepota
Uporabite kumare in se znebite trebušnih maščob
Sojini izdelki in rak
Dobro je vedeti
Sojini izdelki in rak
Čaj za hujšanje s svetlobno hitrostjo
Zdravje, lepota
Čaj za hujšanje s svetlobno hitrostjo
Dieta, ki je obnorela svet
Zdravje, lepota
Dieta, ki je obnorela svet
Ali obstaja čudežno zdravilo proti raku? Resnica, ki jo morate slišati
Dobro je vedeti
Ali obstaja čudežno zdravilo proti raku? Resnica, ki jo morate slišati
Dve žlički za hujšanje v trebuh
Zdravje, lepota
Dve žlički za hujšanje v trebuh
Črna limonada, ki obeta čudeže
Zdravje, lepota
Črna limonada, ki obeta čudeže
Je poceni hrana kriva za pandemijo debelost?
Dobro je vedeti
Je poceni hrana kriva za pandemijo debelost?
Katera solata je najbolj zdrava?
Dobro je vedeti
Katera solata je najbolj zdrava?
Čiščenje in hujšanje v enem kozarcu
Zdravje, lepota
Čiščenje in hujšanje v enem kozarcu
Kakšne signale pošilja telo, ko mu primanjkuje vitaminov in mineralov?
Dobro je vedeti
Kakšne signale pošilja telo, ko mu primanjkuje vitaminov in mineralov?
Rdeči čuvaj jeter in možganov
Dobro je vedeti
Rdeči čuvaj jeter in možganov
Jogurt z limono za metabolizem v najvišji prestavi
Zdravje, lepota
Jogurt z limono za metabolizem v najvišji prestavi
Kako lahko mišični protein ustavi sladkorno bolezen
Dobro je vedeti
Kako lahko mišični protein ustavi sladkorno bolezen
Ali veste, katera je najpogostejša poletna napaka?
Dobro je vedeti
Ali veste, katera je najpogostejša poletna napaka?
Ali je manjši vnos ogljikovih hidratov primeren za zamaščena jetra?
Dobro je vedeti
Ali je manjši vnos ogljikovih hidratov primeren za zamaščena jetra?
Stari recept za novo upanje?
Dobro je vedeti
Stari recept za novo upanje?
Dieta z zeleno solato, zdaj!
Dobro je vedeti
Dieta z zeleno solato, zdaj!




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor