Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Domača čokolada je veliko bolj zdrava, pa še naredite jo lahko po svojem okusu, s svojimi dodatki in še sladkorja ne potrebujete zanjo.
Sestavine:- 2 žlici kokosovega olja oziroma maščobe
- 2 žlici kakava v prahu
- pol žlice medu
Priprava:Vse sestavine dajte v mešalnik, da se dobro povežejo med sabo. Posebej pazljivi bodite na kokosovo olje, ki ne sme biti v celoti raztopljeno, ker se drugače ne bo dobro vezalo s kakavom v prahu. Zato za mešanje raje uporabite ohlajeno posodo in mešajte kakšno minuto dlje.
Ko dobite gladko in čvrsto zmes, jo zlijte v posodo, ki ste jo pred tem obdali s papirjem za peko. Za 20 minut jo dajte v hladilnik, potem pa je čokolada pripravljena.
Seveda je to osnovni recept, ki pa mu lahko dodate kokosovo moko, več medu, rozine, grobo mlete lešnike, pistacijo, koščke posušenega sadja ... Možnosti je zares veliko.