Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Rastline, ki v primernem okolju rastejo naprej, so izrednega pomena za naše zdravje, regeneracijo celic in dobro počutje. Spadajo v skupino živorodih živil in so za telo vir novih svežih celic, gradnikov, ki zavirajo odmiranje celic, njihova energija pa spodbuja telo k rasti in ne odmiranju, kot je to primer pri mesu. Tokrat vam predstavljamo 7 vrst zelenjave, ki bi morala biti vsak dan na jedilniku.
1. Zelena čebulaDovolj je, da jo postavimo v kozarec z vodo in postavimo v dobro osvetljen prostor. Sončna svetloba je seveda idealna.
2. ČesenČesen lahko uspeva že, če v krožnik nalijemo malo vode, poleg tega pa stroki, ki kalijo, izgubijo ostrino in ne puščajo za sabo nadležnega zadaha.
3. KorenčekKoren naj bo v vodi, zeleni pecelj pa na svetlem. presenečeni boste, kako svetlo zeleni listi bodo zrasli.
4. BazilikaNekaj listov bazilike dajte v kozarec in postavite na okensko polico, da bodo izpostavljeni neposredni sončni svetlobi. Bazilika raste hitro in bujno, poleg tega pa je tudi zelo zdrava.
5. ZelenaSteblo zelene postavite pol v vodo, polovica pa naj bo na suhem. Čez nekaj dni bo ob pomoči toplih sončnih žarkov začela poganjati nova rastlina.
6. SolataTudi solata lahko raste naprej. Za nekaj dni jo postavite do polovice v vodo. Ko pa se pojavijo prvi poganjki, jo presadimo v zemljo, kjer bo normalno rasla še naprej.
7. KorianderKoriander ima izrazit vonj, brez težav pa vam bo rasel v kozarcu vode. Jedi, ki jih začinite z njim so bogatejše in prijetnega okusa.