Članek je bil ustvarjen leta 2015, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- 500 gramov moke za peko peciva (s primešanim pecilnim)
- 400 gramov buč
Priprava:Bučo narežite na manjše kose in jo dajte v mešalnik. Ko dobite gladko zmes, počasi dodajte še moko. Če vas zamika, da bi dodali nekaj rozin, oreščkov, morda koščkov čokolade, ste lahko brez skrbi pogumni pri eksperimentiranju.
S tako pripravljeno maso napolnite modelčke za mafine. Pecite jih 15 do 20 minut (uporabite test z zobotrebcem - če zobotrebec zapičite v mafin, mora biti čist, ko ga izvlečete) pri 180 stopinjah Celzija.
Pa dober tek!