Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Ta jed vas bo prepričala z enostavnostjo in predvsem zdravimi sestavinami. Ne pozabite, da bi morali ribe jesti 2- do 3-krat na teden ...
Sestavine:- nekaj kosov ribjih filejev, da napolnimo dno pekača
- večja čebula
- česen
- peteršilj
- lonček polnomastnega jogurta
- žlička mlete rdeče paprike
- sol
- poper
- olivno olje
Priprava:Ribje fileje solimo, popramo in premažemo s strtim česnom. Čebulo narežemo na debelejše kolobarje in jih popražimo na olivnem olju, da se zmehčajo. Med praženjem jih posolimo. Z njimi pokrijemo dno pekača. Uporabimo tudi olje v katerem smo cvrli čebulo. Na to fileje zložimo tesno skupaj, ker se bodo kasneje pri peki rahlo skrčili. Vse skupaj prelijemo z jogurtom, potresimo še z rdečo papriko in nasekljanim peteršiljem.
Pecite pri 200 stopinjah Celzija in sicer 40 minut.