Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Za to solato uporabite majhen okrogel "koktail" krompir. Ta je najboljši tako po izgledu, kot okusu. Ne prestrašite se lupljenja, ker ga samo stisnete med prsti in kar zdrsne iz lupine.
Sestavine
- 1/2 kg krompirja
- ena srednjevelika bučka
- velika žlica majoneze
- velika žlica kisle smetane
- sok 1/2 limone
- mala žlička gorčice
- strt česen
- vejica kopra
- vejica peteršilja
- nekaj vejic drobnjaka
- zeleni del mlade čebule
- tri žlice olivnega olja
- sol in poper
PripravaKrompir do mehkega skuhamo v slani vodi. Olupimo ga in pustimo, da se ohladi. Bučke narežemo na kocke v velikosti krompirja in jih popečemo na olivnem olju. Rahlo jih posolimo in ohladimo.
V skledi zmešamo majonezo, kislo smetano, gorčico, stisnjen česen in zelo drobno nasekljane začimbe. Dodamo sok pol limone ter solimo in popramo.
Dodamo še ohlajene bučke in krompir, premešamo in posujemo z narezanimi zelenimi listi mlade čebule ter postrežemo.
Pa dober tek!