Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Kaj narediti z vodo v kateri ste kuhali fižol?
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kaj narediti z vodo v kateri ste kuhali fižol?

Včasih, ko še ni bilo čistil, so gospodinje čistila stene s kruhom, kamnita tla z mlekom, okna s krompirjem ...


Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Včasih so bila tudi čistila naravna in zato nenevarna. Danes namesto tega uporabljamo umetne kemikalije, ki postajajo vedno bolj nevarne, strupene in celo škodljive - za naravo vsekakor. In prav to je zgodba vode v kateri ste kuhali fižol. Nikakor je ne zlijte proč!

Ko fižol več ne kuhate in ste ga postregli na krožnike, skozi bombažno krpo tekočino precedite in to je odlično čistilo za steklene površine (razgradi maščobe - podobno kot se to zgodi v našem želodcu). Za uporabo namočite krpo v to tekočino, izjemen učinek pa boste dosegli, če k vodi dodate alkoholni kis.



Naj bo to zdrav nadomestek kemičnih čistil. Kemija namreč premočno vpliva na naša življenja.

Morda celo preveč!
vkj


Kemične čistilne substance
Kemično čiščenje
Naravna čistila
Okolju prijazna čistila
Umetne kemikalije






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljŔi kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo poŔiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kako na naraven način znižati holesterol
Dobro je vedeti
Kako na naraven način znižati holesterol
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
Zdravje, lepota
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Dobro je vedeti
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Dobro je vedeti
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Dobro je vedeti
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Previdno s hrano iz konzerv
Dobro je vedeti
Previdno s hrano iz konzerv
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dobro je vedeti
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Dobro je vedeti
Ne morete jeste zajtrka? Kaj vam telo s tem sporoča?
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Zdravje, lepota
Je bolje biti preveč suh ali predebel?
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Zdravje, lepota
Riž in ajda za trdnejše zdravje
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Dobro je vedeti
Kaj zdravniki dovolijo, da lahko jeste za večerjo
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Dobro je vedeti
Za tretjino manj grip in prehladov ter zdravilo proti najhujšim boleznim
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Dobro je vedeti
Olivno olje in orehi: naravna zaščita imunskega sistema
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Dobro je vedeti
Zakaj ni dobro pretiravati s peteršiljem
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
Dobro je vedeti
Opozorilni znaki pomanjkanja vitamina B12
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor