Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Sadje na žaru
Rubrika:

Zanimivosti

Sadje na žaru

Poleg slanih, sladkih, kislih in grenkih okusov dobimo poleti tudi dimljen okus, to je okus žara. Morda niste vedeli, a tudi sadje je lahko zelo primerno živilo za na žar!


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Bučke, paprika, čebula, koruza, krompir in še kaj so že skoraj obvezni elementi vsake žar pojedine. Med neodkrito zelenjavo izjemnega okusa spada tudi rdeča pesa. Kaj pa sadje? Edini problem je sladkor, ki na vročini karamelizira, vendar pa kombinacija mesa s sadjem daje povsem novo dimenzijo okusov, ki se jo splača okusiti.

Pri pečenju sadja na žaru je treba upoštevati nekaj pravil. Veliko sadje, ki ga lahko narežete na vsaj centimeter debele rezine (lubenica, melona, avokado, breskve, tudi jabolka), pecite hitro in na čistem delu žara (sadje nikar ne pecite na istem mestu, kot ste prej meso, ker ti okusi niso vedno kompatibilni).



Sadje na žaru

Na žaru pa lahko pečete tudi drobno sadje, ki pa ga poskusite natakniti na ražnjič. Upoštevajte, da je sadje z nekaj kisline (citrusi, jabolka) odlična kombinacija za sadno-zelenjavna-mesna nabodala.

In še nekaj ... K okusom iz žara odlično spada tudi med.
vkj
Sadje na žaru


Sadje na žaru




Kombinacija mesa in sadja na žaru
Pečenje sadja na žaru
Recepti za žar
Sadje na žaru
Zelenjava na žaru






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Sladka razvada brez kofeina, ki ima tudi svetlo plat
Dobro je vedeti
Sladka razvada brez kofeina, ki ima tudi svetlo plat
Pitje med obrokom - da, ali ne?
Dobro je vedeti
Pitje med obrokom - da, ali ne?
5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume
V 7 dneh 5 kilogramov manj
Dobro je vedeti
V 7 dneh 5 kilogramov manj
Kaj jesti, ko smo bolni
Dobro je vedeti
Kaj jesti, ko smo bolni
Različna, pa vendar neverjetno močna
Zdravje, lepota
Različna, pa vendar neverjetno močna
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Dobro je vedeti
Preveč železa v krvi je lahko tudi problem
Kaj jesti namesto majoneze?
Dobro je vedeti
Kaj jesti namesto majoneze?
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
Dobro je vedeti
3 prehranska pravila LeBron Jamesa
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Dobro je vedeti
6 znakov, da ste občutljivi na gluten, pa tega ne veste
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Dobro je vedeti
Napitek, ki se ga bakterije najbolj bojijo
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Zdravje, lepota
Zamrznjen med: zdrav trend ali tihi sovražnik zob in sladkorja v krvi?
Ali pomarančni sok res redi
Dobro je vedeti
Ali pomarančni sok res redi
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Dobro je vedeti
Kako preveč vode zmoti ravnovesje telesa
Kje najdemo največ antioksidantov
Dobro je vedeti
Kje najdemo največ antioksidantov
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Dobro je vedeti
Z ječmenovo vodo proti hormonom, ki vzbujajo apetit
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Dobro je vedeti
Izogibajte se hrane, ki spodbuja gripo in prehlade
Vas muči trdo blato?
Dobro je vedeti
Vas muči trdo blato?
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Dobro je vedeti
Mešanica, ki ekspresno topi maščobe okoli trebuha
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati
Dobro je vedeti
Rak, ki ga nihče ne želi prepoznati




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor