Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Sadje na žaru
Rubrika:

Zanimivosti

Sadje na žaru

Poleg slanih, sladkih, kislih in grenkih okusov dobimo poleti tudi dimljen okus, to je okus žara. Morda niste vedeli, a tudi sadje je lahko zelo primerno živilo za na žar!


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Bučke, paprika, čebula, koruza, krompir in še kaj so že skoraj obvezni elementi vsake žar pojedine. Med neodkrito zelenjavo izjemnega okusa spada tudi rdeča pesa. Kaj pa sadje? Edini problem je sladkor, ki na vročini karamelizira, vendar pa kombinacija mesa s sadjem daje povsem novo dimenzijo okusov, ki se jo splača okusiti.

Pri pečenju sadja na žaru je treba upoštevati nekaj pravil. Veliko sadje, ki ga lahko narežete na vsaj centimeter debele rezine (lubenica, melona, avokado, breskve, tudi jabolka), pecite hitro in na čistem delu žara (sadje nikar ne pecite na istem mestu, kot ste prej meso, ker ti okusi niso vedno kompatibilni).



Sadje na žaru

Na žaru pa lahko pečete tudi drobno sadje, ki pa ga poskusite natakniti na ražnjič. Upoštevajte, da je sadje z nekaj kisline (citrusi, jabolka) odlična kombinacija za sadno-zelenjavna-mesna nabodala.

In še nekaj ... K okusom iz žara odlično spada tudi med.
vkj
Sadje na žaru


Sadje na žaru




Kombinacija mesa in sadja na žaru
Pečenje sadja na žaru
Recepti za žar
Sadje na žaru
Zelenjava na žaru






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Ali veste, da je banana z vodo lahko tudi zdravilo?
Dobro je vedeti
Ali veste, da je banana z vodo lahko tudi zdravilo?
Grki prepovedujejo izdelavo feta sira iz kravjega mleka
Dobro je vedeti
Grki prepovedujejo izdelavo feta sira iz kravjega mleka
Zakaj je brstični ohrovt boljši pečen, kot kuhan
Dobro je vedeti
Zakaj je brstični ohrovt boljši pečen, kot kuhan
10 signalov, ko telo kliče vašo pomoč
Dobro je vedeti
10 signalov, ko telo kliče vašo pomoč
Proti vnetim sinusom, glavobolom in ostalim zimskim nadlogam
Dobro je vedeti
Proti vnetim sinusom, glavobolom in ostalim zimskim nadlogam
6 stvari, ki nam jih slina sporoča o našem zdravju
Dobro je vedeti
6 stvari, ki nam jih slina sporoča o našem zdravju
7 živil, ki se jim je ob koncu leta bolje izogniti
Zdravje, lepota
7 živil, ki se jim je ob koncu leta bolje izogniti
Obvezno zamrzovanje kruha pred opekanjem
Zdravje, lepota
Obvezno zamrzovanje kruha pred opekanjem
5 znakov, da ne jeste dovolj proteinov
Dobro je vedeti
5 znakov, da ne jeste dovolj proteinov
Katere bolezni zdravi marmelada?
Dobro je vedeti
Katere bolezni zdravi marmelada?
Eden najbolj zdravih prigrizkov, ki jih lahko jeste po mili volji
Zdravje, lepota
Eden najbolj zdravih prigrizkov, ki jih lahko jeste po mili volji
9 jedi, ki jih lahko jemo tudi po pretečenem roku
Dobro je vedeti
9 jedi, ki jih lahko jemo tudi po pretečenem roku
Kako na naraven način znižati holesterol
Dobro je vedeti
Kako na naraven način znižati holesterol
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
Zdravje, lepota
Kaj akne in mozolji na obrazu povedo o vašem zdravju
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Dobro je vedeti
4 napake, zaradi katerih vaša hrana izgubi do 70 % hranil
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Dobro je vedeti
Znate uporabljati olivno olje? Preverite!
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Dobro je vedeti
Kako je hrbtenica povezana z notranjimi organi?
Previdno s hrano iz konzerv
Dobro je vedeti
Previdno s hrano iz konzerv
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dobro je vedeti
Kako uporabiti mandarine kot zdravilo?
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor