Sestavine:
- pet velikih zelenih paprik
- pol kilograma šampinjonov
- dve do tri bučke
- ena velika čebula
- nekaj koktelj paradižnikov
- sol, poper
- česen v prahu
- origano
- svež timijan
- dve žlici sezama
- 1 dcl olivnega olja
Priprava:
Papriko očistimo semen in jo narežemo na večje kose. Bučk ne lupimo, narežemo jih na kolobarje, čebulo pa razrežemo na četrtine in ločimo plasti. Šampinjone narežemo na štiri dele, če so majhni, jih samo prepolovimo.
Zelenjavo razporedimo po velikem pekaču, potresemo s soljo (lahko uporabimo zeliščno sol) poprom, česnom v prahu, origanom in svežim timijanom. Po vrhu razporedimo nekaj koktejl paradižnikov in vse skupaj pokapamo z olivnim oljem. Predem damo v pečico potresemo s sezamom.
Pečemo na 200 stopinj eno uro in petnajst minut.
Nasvet: jed lahko spravimo v hladilnik in naslednji dan dodamo nekaj kapljic limoninega soka ali žlico majoneze in postrežemo kot solato.
Jed ne vsebuje glutena in je LCHF.