Sestavine: (za dve osebi)
- ena hokaido buča
- par žlic olivnega olja
- pol pločevinke kokosovega mleka
- ena srednje velika čebula
- ščepec kurkume
- ščepec kumine
- ščepec kajenskega popra
- ščepec muškatnega oreščka
- sol
Priprava:
Hokaido buče so precej trde in jih je težko lupiti. Poskusite postopek, kjer bučo spečete v pečici in ji nato odstranite tanek olupek. Na ta način res maksimalno izkoristite vsebino buče, saj ni odpadkov od rezanja in lupljenja. S pečenjem pa dobi buča posebno aromo.
Torej, bučo prerežite na pol, odstranite semena in postavite v pekač s prerezano stranjo navzgor. Pecite 40 minut na 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena in jo vzamete iz pečice, tekočino, ki se je nabrala v vdolbini, prihranite in kasneje dodajte v juho. Bučo obrnite in odstranite olupke.
Na olju spražite čebulo, dodajte bučo, začimbe in vodo, da je vsebina pokrita. Pokuhajte 5 minut in prilijte še kokosovo mleko. Premešajte in kuhajte, da zavre. Odstavite iz ognja in zmiksajte s paličnim mešalnikom.
Jed nima glutena in ima zelo malo ogljikovih hidratov. Torej je primerna za prehranjevanje LCHF.