Sestavine:
- 1 avokado
- 2 jajci
- poper in sol
- sesekljan peteršilj
Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Med tem prepolovite avokado, odstranite koščico in toliko sredice, da nastane jamica, kamor lahko strete jajce. potresite s ščepcem soli in popra, tako oblikovan čolniček pa pecite 15 do 20 minut. Ko vzamete jajčno-avokadov čolniček iz pečice, ga potresite s peteršiljem in okusen obrok je pripravljen.
Polovica avokada ima 962 J (230 kalorij), 20 g maščob, 10 g ogljikovih hidratov in 8 gramov beljakovin. K temu dodajte še 5 g maščob0 do 263 J ( in 63 kalorij), ki jih ima jajce. Če boste zraven pojedli še rezino, ali dve polnozrnatega kruha, boste dobili dovolj energije do kosila.
Recept je pripravljen po LCHF.