Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kako iz nezrelih in nesladkih jagod narediti okusne in sladke
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kako iz nezrelih in nesladkih jagod narediti okusne in sladke

Obstaja preprost recept, kako iz jagod, ki niso popolne, narediti popolno sladico.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Vsakdo je že naletel na jagode, ki niso bile jagodno rdeče, niti malo tako sladke, kot bi morale biti, in prav nič se niso topile v ustih, kot je to normalno pri pravih jagodah. Kadar naletite na takšne jagode, obstaja preprost način, kako jih popravite. Jagode enostavno specite, potrebujete pa samo tri sestavine.

Sestavine:
  • 450 gramov svežih jagod
  • 50 gramov sladkorja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
Priprava:



Jagode operite in jim odstranite peclje. Narežite jih na polovice oziroma četrtine (odvisno od velikosti jagod) in jih dobro pomešajte s sladkorjem in ekstraktom vanilije. Jagode položite na papir za peko. Pazite, da se med sabo ne dotikajo. Pečico pred tem zagrejte na 175 stopinj Celzija, jagode pa pecite 25 minut.

S pečenjem jagod ne uničite, prav tako se ne spremeni njihova oblika. Med pečenjem se le izločijo sokovi, ki se pomešajo z vanilijevim sladkorjem, kar da jagodam povsem novo dimenzijo.

K pečenim jagodam lahko dodate še malo žitaric, tudi kakšna stepena smetana paše ... To je lahko odlična samostojna sladica.
vkj


Jagode recept
Okusne jagode
Recept pečene jagode
Sladka jagode
Slastne jagode






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Čuvajte svoj želodec
Dobro je vedeti
Čuvajte svoj želodec
Preveč čebule lahko povzroči to ...
Dobro je vedeti
Preveč čebule lahko povzroči to ...
Zimska juha iz korenja in česna
Zdravje, lepota
Zimska juha iz korenja in česna
Zdravilen ingver z žlico
Dobro je vedeti
Zdravilen ingver z žlico
Srčni utrip - nižji je, več kondicije imate
Zanimivosti
Srčni utrip - nižji je, več kondicije imate
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Dobro je vedeti
Hrana, ki zmanjšuje absorpcijo železa
Očistite jetra in kri v treh dneh
Zdravje, lepota
Očistite jetra in kri v treh dneh
Eno najboljših zdravil za srce
Zdravje, lepota
Eno najboljših zdravil za srce
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Dobro je vedeti
Boljši spanec, manj stresa in učinkovito nad depresijo
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Dobro je vedeti
Kaj se zgodi, če pijete rožmarinov čaj na prazen želodec?
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Zdravje, lepota
Kako prepoznati, da imate dehidrirano kožo?
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Dobro je vedeti
Medicinske gobe, ki jih premalo poznamo
Večkrat se spomnite na hren
Zdravje, lepota
Večkrat se spomnite na hren
Hormon, ki uničuje telo
Dobro je vedeti
Hormon, ki uničuje telo
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
Zdravje, lepota
Sestavini, ki skupaj odplakneta rakaste celice
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Zdravje, lepota
7 razlogov, zakaj se je pozimi bolje tuširati s hladno vodo
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Dobro je vedeti
Povej mi, kaj se ti lušta, pa ti povem, kaj ti manjka
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Dobro je vedeti
Zakaj farmacevti skrivajo grozdno olje?
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zdravje, lepota
Kaj se zgodi , če vsak dan spijete pol litra pomarančnega soka?
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?
Dobro je vedeti
Zakaj so vroče pijače tako pomembne za naše srce?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor