Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kako iz nezrelih in nesladkih jagod narediti okusne in sladke
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kako iz nezrelih in nesladkih jagod narediti okusne in sladke

Obstaja preprost recept, kako iz jagod, ki niso popolne, narediti popolno sladico.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Vsakdo je že naletel na jagode, ki niso bile jagodno rdeče, niti malo tako sladke, kot bi morale biti, in prav nič se niso topile v ustih, kot je to normalno pri pravih jagodah. Kadar naletite na takšne jagode, obstaja preprost način, kako jih popravite. Jagode enostavno specite, potrebujete pa samo tri sestavine.

Sestavine:
  • 450 gramov svežih jagod
  • 50 gramov sladkorja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
Priprava:



Jagode operite in jim odstranite peclje. Narežite jih na polovice oziroma četrtine (odvisno od velikosti jagod) in jih dobro pomešajte s sladkorjem in ekstraktom vanilije. Jagode položite na papir za peko. Pazite, da se med sabo ne dotikajo. Pečico pred tem zagrejte na 175 stopinj Celzija, jagode pa pecite 25 minut.

S pečenjem jagod ne uničite, prav tako se ne spremeni njihova oblika. Med pečenjem se le izločijo sokovi, ki se pomešajo z vanilijevim sladkorjem, kar da jagodam povsem novo dimenzijo.

K pečenim jagodam lahko dodate še malo žitaric, tudi kakšna stepena smetana paše ... To je lahko odlična samostojna sladica.
vkj


Jagode recept
Okusne jagode
Recept pečene jagode
Sladka jagode
Slastne jagode






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Dobro je vedeti
železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Začimba, ki povsem zatre apetit
Dobro je vedeti
Začimba, ki povsem zatre apetit
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
Dobro je vedeti
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
5 živil za boljše razpoloženje
Zdravje, lepota
5 živil za boljše razpoloženje
Poletna vitaminska bomba
Zdravje, lepota
Poletna vitaminska bomba
Kako preprečiti sončne opekline
Dobro je vedeti
Kako preprečiti sončne opekline
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Dobro je vedeti
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Smuti večne mladosti za utrujene
Zdravje, lepota
Smuti večne mladosti za utrujene
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Dobro je vedeti
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Vulkan antioksidantov
Zdravje, lepota
Vulkan antioksidantov
Smuti proti zakisanosti
Zdravje, lepota
Smuti proti zakisanosti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Dobro je vedeti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Dobro je vedeti
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Je solata lahko obrok?
Dobro je vedeti
Je solata lahko obrok?
Pijača, ki vas ne odžeja, temveč škoduje
Dobro je vedeti
Pijača, ki vas ne odžeja, temveč škoduje
Tihi zaveznik proti debelosti, ki ga (najbrž) podcenjujete
Dobro je vedeti
Tihi zaveznik proti debelosti, ki ga (najbrž) podcenjujete
3 stvari, ki jih nikdar ne bi dali na žar, pa bi jih lahko
Dobro je vedeti
3 stvari, ki jih nikdar ne bi dali na žar, pa bi jih lahko
Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!
Dobro je vedeti
Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!
Kombinacija, ki je šokirala zdravnike
Zdravje, lepota
Kombinacija, ki je šokirala zdravnike
Jod je poleti najpomembnejši mineral. Zakaj?
Dobro je vedeti
Jod je poleti najpomembnejši mineral. Zakaj?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor