Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kako iz nezrelih in nesladkih jagod narediti okusne in sladke
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kako iz nezrelih in nesladkih jagod narediti okusne in sladke

Obstaja preprost recept, kako iz jagod, ki niso popolne, narediti popolno sladico.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Vsakdo je že naletel na jagode, ki niso bile jagodno rdeče, niti malo tako sladke, kot bi morale biti, in prav nič se niso topile v ustih, kot je to normalno pri pravih jagodah. Kadar naletite na takšne jagode, obstaja preprost način, kako jih popravite. Jagode enostavno specite, potrebujete pa samo tri sestavine.

Sestavine:
  • 450 gramov svežih jagod
  • 50 gramov sladkorja
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
Priprava:



Jagode operite in jim odstranite peclje. Narežite jih na polovice oziroma četrtine (odvisno od velikosti jagod) in jih dobro pomešajte s sladkorjem in ekstraktom vanilije. Jagode položite na papir za peko. Pazite, da se med sabo ne dotikajo. Pečico pred tem zagrejte na 175 stopinj Celzija, jagode pa pecite 25 minut.

S pečenjem jagod ne uničite, prav tako se ne spremeni njihova oblika. Med pečenjem se le izločijo sokovi, ki se pomešajo z vanilijevim sladkorjem, kar da jagodam povsem novo dimenzijo.

K pečenim jagodam lahko dodate še malo žitaric, tudi kakšna stepena smetana paše ... To je lahko odlična samostojna sladica.
vkj


Jagode recept
Okusne jagode
Recept pečene jagode
Sladka jagode
Slastne jagode






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Kalorije, hormoni in navade: kaj vpliva na rezultate hujšanja?
Dobro je vedeti
Kalorije, hormoni in navade: kaj vpliva na rezultate hujšanja?
Bučni proteini - zdrave beljakovine
Dobro je vedeti
Bučni proteini - zdrave beljakovine
Ali slaba embalaža ogroža varnost hrane?
Dobro je vedeti
Ali slaba embalaža ogroža varnost hrane?
Deli dneva, ko so napadi lakote najhujši
Dobro je vedeti
Deli dneva, ko so napadi lakote najhujši
Vulkan energije in zdravja: špinača s korenčkom
Zdravje, lepota
Vulkan energije in zdravja: špinača s korenčkom
Zakaj so beljakovine ključ do zdravja in energije
Dobro je vedeti
Zakaj so beljakovine ključ do zdravja in energije
Eksotični smuti z izjemnimi lastnostmi
Zdravje, lepota
Eksotični smuti z izjemnimi lastnostmi
Bananina lupina na čelu proti migreni
Dobro je vedeti
Bananina lupina na čelu proti migreni
živila, ki pozitivno vplivajo na zdravje
Dobro je vedeti
živila, ki pozitivno vplivajo na zdravje
Če jeste to, potem pozabite na bele zobe
Dobro je vedeti
Če jeste to, potem pozabite na bele zobe
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Prednosti uživanja sezonskega sadja in zelenjave
Dobro je vedeti
Prednosti uživanja sezonskega sadja in zelenjave
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Kaj ščitnični hormoni počnejo našemu telesu?
Dobro je vedeti
Kaj ščitnični hormoni počnejo našemu telesu?
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Kako si najhitreje spočijete utrujene noge po delovnem dnevu?
Dobro je vedeti
Kako si najhitreje spočijete utrujene noge po delovnem dnevu?
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Česa po 17. uri ne smete početi, če hujšate
Dobro je vedeti
Česa po 17. uri ne smete početi, če hujšate




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor