Sestavine:
- lubenica
- ekstrakt vanilije
- sok pol limete
- žlica medu ali zdravega sirupa (javorjev, agavin)
Lubenico očistite koščic, nato pa vse sestavine zmiksajte, da dobite gladko in dobro povezano zmes. Za boljši okus, več zdravja in ekstravagantnejši okus primešajte še žlico zelenega čaja, ali na drobno sesekljane špinače. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte in zmes vlijte v modelčke za sladoled, lahko pa tudi v majhne skodelice. Lubeničin sladoled naj bo v zamrzovalniku 3 do 4 ure.
Če želite sladoled bolj polnega okusa, vsake pol ure malo premešajte. Seveda, dokler lahko. Ko se sladoled začne strjevati, ga pustite, da dobi trdnejšo strukturo.
Preden postrežete, lubeničin sladoled pustite stati na sobni temperaturi vsaj 5 minut. Tak sladoled ima izrazitejšo aromo in boljši okus, pa še bolj zdrav je. Naj vas ob tem spomnimo, da industrijski sladoledi vsebujejo nevaren emulgator karagenan E407 (več o tem: Se v sladoledih res skriva nevaren E 407).