| 
NASVET DNEVA: Po slanem obroku smo za 30 % prej lačni, kot če bi jedli neslano hrano.

Interaktivni dodatki:






Datum: 19. NOV 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Mešanica, ki topi maščobe, kot goba

Kako v enem kozarcu ujeti vse minerale in hranljive snovi, ki jih telo potrebujete čez dan?

Za maščobe okrog trebuha sta odločilni dve stvari: premalo gibanja in nezdrava prehrana. Če oboje spremenite, bodo kilogrami splahneli sami od sebe. Če ne, pa si lahko pomagate z zdravo mešanico v kozarcu, ki vam jo predstavljamo v nadaljevanju. Posebnost te mešanice je, da topi odvečne maščobe, hkrati pa daje telesu dovolj energije in hranilnih snovi za cel dan.

Sestavine:

  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 1 strok česna
  • 1/2 avokada
  • 1 skodelica sveže in oprane špinače
  • 1 žlica medu
  • ščepec mete
  • vejica peteršillja
  • 1/2 skodelice vode
Priprava:

Avokado olupite in narežite na majhne koščke. Špinačo, peteršilj in meto operite in dobro posušite, nato pa vse sestavine v mešalniku dobro premešajte. Povsem na koncu dodajte med in nariban ingver.

To mešanico je priporočljivo piti zjutraj na tešče, ali pa po vsakem obilnejšem obroku. Zato se nikar preveč ne najejte, da boste imeli dovolj prostora še za zdrav napitek.

Ingver namreč uravnava metabolizem. Jabolčni kis v kombinaciji z medom mobilizira maščobe in topi maščobne obloge. Avokado je bogat z mono-nenasičenimi maščobami, ki se v telesu ne nalagajo tako, kot nasičene maščobe, poleg tega pa daje občutek sitosti (zato je ta napitek dobro piti po obroku). In še na peteršilj in meto ne smemo pozabiti, ki imata zelo velik razstrupljevalni učinek.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani