Sestavine:
- glavica koromača
- 20 g svežega ingverja (kos v velikosti palca)
- strok česna
- manjši korenček
- piščančja prsa
- maslo
- 1 dcl sladke smetane ali kokosovega mleka
- olivno olje
- sol, poper
- kurkuma v prahu
- črni sezam za posip
Koromač prerežemo na pol po dolžini. Odrežemo rezino debeline pol centimetra. Ostalo narežemo na manjše kocke. Porabimo vse, vključno z steblom in zelenjem.
Piščančje meso narežemo na medaljone.
V ponvi na treh žlicah olivnega olja in žlici masla na obeh straneh popečemo najprej rezino koromača, nato še piščanca. Odstavimo na krožnik in pokrijemo s folijo.
Na isti maščobi (če jo je premalo, jo še dodamo) na kratko in na ne preveliki vročini, med stalnim mešanjem, popražimo na kocke narezan ingver, nastrgan korenček, dodamo strt česen in ščepec kurkume. Dodamo koromač in zalijemo z vročo vodo. Prilijemo toliko tekočine, kot je potrebujemo za en obrok in počasi kuhamo še 15 minut.
Minuto pred koncem dodamo še sladko smetano ali kokosovo mleko.
Juho prelijemo v primerno posodo in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo do gladkega.
V skledico z juho postavimo še piščanca in popečen koromač ter posipamo s črnim sezamom.
Juha je narejena po LCHF in je brez glutena.