Sestavine
- 1/2 kilograma sveže špinače
- 1/2 kilograma mletega mesa (lahko tudi puranjega)
- 300 gramov smetane za kuhanje
- 1 jajce
- manjšo čebulo
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- 1/2 žličke posušenega origana
- ščepec muškatnega oreščka
- 50 gramov naribanega parmezana
- sol in poper
- olivno olje za praženje
Priprava
Čebulo nasekljamo in jo popražimo na olju. Dodamo jo k mletemu mesu. Dodamo še strt česen, nasekljan peteršilj, origano in jajce. Solimo in popramo, dobro premešamo in naredimo kroglice v velikosti oreha. Na hitro jih iz vseh strani popečemo na olivnem olju.
Špinačo očistimo in blanširamo. Ohlajeno na grobo nasekljamo, dodamo smetano za kuhanje, strok strtega česna, muškatni orešček, solimo in popramo.
Maso prelijemo v pekač primerne velikosti in vanjo zložimo kroglice, eno ob drugo. Rahlo potresemo, da se masa enakomerno porazdeli, in da so kroglica pokrite. Potresemo s parmezanom.
Postavimo v ogreto pečico na 200 stopinj in pečemo 20 minut. Lahko tudi kakšno minuto več, da se na vrhu lepo zapeče.
Postrežemo jih lahko s polento ali s pirejem iz cvetače, če ste na LCHF prehrani.
Jed je LCHF in brez glutena.