Interaktivni dodatki:






Datum: 19. DEC 23 - DOBRO JE VEDETI

5 razlogov, zakaj je k jutranjem smoothiju dobro dodati žlico kurkume

Kurkuma vsebuje 300 antioksidantov, v surovem stanju pa deluje kot analgetik in kot najboljše naravno protivnetno sredstvo. Preizkusite spodnji nasvet.

V nekaterih krajih sveta določenih bolezni ne poznajo, mnogi pa iščejo čudežni recept, ki bi pozdravil vse bolezni sodobnega sveta. Še najbliže temu je kurkuma, ki je s svojimi 300 antioksidanti najbolj univerzalno sredstvo za boj proti raku. Indijci si hrane brez kurkume praktično ne znajo predstavljati, k nam pa ta začimba šele prodira.

Prav zaradi zdravilnih učinkov kurkume vam svetujemo, da k jutranjim zelenjavnim smutijem vedno dodate še žlico kurkume. Počnite to čim bolj redno, spodaj pa si preberite 5 razlogov zakaj.

1. Artritis
Artritis je vnetje sklepov, zelo boleče in brez zdravniške pomoči skorajda ne gre. Sok kurkume ima močan protivnetni učinek in blaži simptome artritisa. Kar nekaj antioksidantov bo poskrbelo tudi za to, da oteklina čim prej mine, sklepi pa se očistijo bolečih kristalov, ki nastanejo zaradi zadrževanja sečne kisline.

2. Alzheimerjeva bolezen
Alzheimerjeva bolezen je zelo naporna zlasti za okolico, saj oboleli počasi izgublja tudi spomin. Poleg tega to bolezen spremlja niz drugih težav, kar zdravljenje še bolj zakomplicira. Sok kurkume dokazano zaustavi napredovanje bolezni, poleg tega pa bistri um in pomaga pri regeneraciji možganskih celic.

3. Rak
Sodobna medicina ve, da so antioksidanti ključne stvari, ki preprečujejo rast rakastih celic v telesu. Najbolj se je kurkuma izkazala pri zdravljenju raka na jajčnikih, debelem črevesju, prostati, pa tudi pri raku na dojkah.

4. Prebavne motnje
kurkuma uravnava prebavo in pomaga tako pri zaprtosti, driski in tudi pri napenjanju. Če vas pogosto mučijo vetrovi, je po obroku vedno dobro pojesti žličko kurkume (zmešate jo lahko z mlačno vodo), še bolje pa je, če jo zmešate v jed (riž s kurkumo je še posebej okusen).

5. Srce
Kurkuma zelo močno znižuje raven holesterola, pa zato preprečuje razvoj srčnih bolezni, pa tudi zamaščenost žil in nastajanje strdkov v krvi, saj preprečuje oksidacijo holesterola.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani