Älanek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili Älanki na
ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreÄ skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine- dve žlici stopljenega masla
- tri žlice naribanega parmezana
- večji strok strtega česna
- velika pest drobno nasekljanega peteršilja
- sol in poper
- origano za posip
PostopekVse sestavine premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo malo olivnega olja.
Bučko prerežemo na pol, in z žlico posnamemo semenje. Solimo in popramo. Maso namažemo v izdolbeno bučko. Dodamo še nekaj koščkov paradižnika in posipamo z origanom.
Tako pripravljeno bučko lahko spečemo na žaru, ali pa jo pečemo v pečici na 200 stopinj približno pol ure.
Jed je pripravljena po LCHF in je brez glutena.