Interaktivni dodatki:






Datum: 4. AVG 23 - ZDRAVJE, LEPOTA

Že veste, kaj boste jedli za zajtrk?

Če boste poslušali ameriške nutriciste, je odgovor na dlani: zajtrk naj vam okrepi prebavo, a vas hkrati nasiti, okrepi delovanje možganov, uredi prekrvavite in uravna mentalne aktivnosti. Veste, kaj bi bilo to?

Ameriški znanstveniki so preverili ugotovitve japonskih, ki so jih lahko samo potrdili. Japonci so namreč z raziskavami ugotovili, da je sladoled najbolj optimalen zajtrk v vročih poletnih dneh. Še posebej, če gre za domač sladoled, ki ste si ga pripravili dan prej.

Ključna ugotovitev je, da sladoled v možganih ustvari posebne alfa valove, ki vplivajo na samozavest, poveča se aktivnost zadnjega dela možganov, izboljša se prekrvavitev in poveča dotok kisika ... Sladoled prebudi telo ne samo fizično, pač pa tudi mentalno.

Če se vam zdi, da samo čudaki jedo sladoled za zajtrk, potem morate poskusiti. Znanstveniki priporočajo, da zjutraj pojeste skodelico mlečnih sladoledov (vanilija, čokolada, kava, kakav), ali sladolede iz oreščkov (lešnik, pistacija). Prav tako svetujejo, da sladoled vedno jeste v zatemnjenem prostoru, ker so potem možganski valovi učinkovitejše.

Prav tako si vzemite čas, jejte počasi in uživajte.

Še to: sladoled vedno jejte v dvoje. Deluje kot mentalni afrodiziak.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani