Interaktivni dodatki:


Datum: 2. APR 24 - DOBRO JE VEDETI

Mapa aken

Akne na obrazu so semafor, kje v vašem telesu so težave. Morate ga znati le pravilno brati ...

Nekateri zahodni dermatologi so prepričani, da aken na obrazu ne smemo odpravljati, pač pa moramo odpraviti težavo zaradi katere nastajajo. Povedano drugače: akne po obrazu so naš najboljši zdravnik.

Čelo
Mozolji po čelu so lahko posledica velikega stresa in premalo spanja. Pojavijo se lahko tudi težave s prebavo, napačna dieta in težave z jetri.

Čeljust in brada
Za akne na teh predelih obraza so krivi hormoni. Pogosto je pri tem krivo preveč moškega hormona (to velja za moške in tudi ženske).

Robovi obraza
Bližina lasišča in ušes lahko tudi skriva težave s hormoni. Za to je lahko krivo tudi ličilo ali deodorant, ki ga najraje uporabljate, šampon, celo lak za nohte. To se lahko zgodi tudi med uporabo ličila s katerim do zdaj niste imeli težav.

Lica
Akne na licih kažejo na prevelik vnos sladkorja. Jejte manj sladkarij in manj hrane, ki se v telesu razgradi v sladkor (testenine, tudi rezanci v juhi). Akne na teh predelih so lahko tudi posledica težav z dihali, zadnje čase pa je pogost pojav tudi pretirana uporaba telefona. Telefonski zasloni vsebujejo veliko število bakterij, ki so lahko škodljive. Dovolj je, če z razkužilnim robčkom občasno pobrišete tudi svoj telefon.

Med obrvmi
Jetra. Sistem presnove in prebavni trakt ima težave. Običajno je to, kadar jeste preveč nezdrave in premastne hrane. Bodite pozorni na svoj jedilnik.

Nos in zgodnji del ustnic
To je znak preveč začinjene, mastne in slane hrane. Tu se kažejo tudi težave s sladkorjem (nihanje sladkorja) in krvnim tlakom. Prav tako so akne na tem predelu lahko tudi znak težav s srcem, vranico in pljuči.

Spremenite prehrani in bodite pozorni na obrazne akne. Če se vam težave pogosto pojavljajo in spremenjena prehrana ne vpliva, je čas za obisk pri zdravniku.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani