Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Ohraniti domač paradižnik do božiča
Rubrika:

Dobro je vedeti

Ohraniti domač paradižnik do božiča

Si predstavljate, da bi zadnje dni v letu lahko jedli pravi, sveži domač paradižnik? Poglejte kako ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Trik, kako ohraniti paradižnikovo svežino vse tja do božiča, je preprost.

Potrebujete stekleni kozarec (takšne, kot je za vlaganje kumaric ali paprike). Dobro ga sterilizirajte in osušite.

Paradižnik operite in z brisačo dobro obrišite.

V kozarec dajte toliko gorčice v prahu, da pokrijete dno. Če nimate gorčice v prahu, lahko uporabite gorčična semena in jih sami zmeljete. Taka moka je bolj aromatična, polna vitaminov in seveda tudi bolj zdrava.

Na začetno plast gorčičnih semen pazljivo položite paradižnik in temu naj spet sledi plast gorčice. S plastenjem nadaljujete dokler ni kozarec poln. Vrhnja plast mora biti gorčica.

Kozarec dobro zaprite s suho krpo in ga obrnite na glavo. Tako pripravljen paradižnik shranite na hladno in temno mesto in počakajte na veseli december.

In kaj takega je v gorčici, da vzdrži paradižnik tako dolgo zrel?

Eterična olja v gorčičnih semenih preprečujejo, da bi paradižnik gnil, poleg tega preprečujejo vdor bakterij in za dlje časa ohranjajo svežino.

Poskusite.
vkj


Gorčična semena za shranjevanje paradižnika
Ohraniti domač paradižnik
Ohranjanje paradižnika do božiča
Svež domač paradižnik
Trik za svež paradižnik












Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
Dobro je vedeti
Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor