Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Pomfrit, kot ga dela Gordon Ramsay
Rubrika:

Zanimivosti

Pomfrit, kot ga dela Gordon Ramsay

Ramsay je najbogatejši kuhar, kuhar z največ TV oddajami in kuhar z največ Mihelinovimi zvezdicami vseh časov. Je pa tudi kuhar, ki največ preklinja!


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

8. novembra 1966 se je na Škotskem rodil Gordon James Ramsay. Odraščal je v problematični družini, tudi sam je bil v poboljševalnih zavodih, dokler se ni pri 16-tih letih začel ukvarjati s kuhanjem. Od tedaj gre njegova pot tako strmo navzgor, da mu ostali kuharski kolegi komaj sledijo. Predvsem zato, ker Rasay spreminja tudi najbolj zakoreninjene gurmanske norme.

A preden razkrijemo tančico pečenega krompirčka po Ramsayjevo, moramo omeniti, da je svojo prvo Michelinovo zvezdico dobil, ko je imel 27 let (še vedno je najmlajši kuhar v zgodovini, ki mu je to uspelo), danes pa je lastnik več deset lokalo, ki imajo skupno 15 zvezdic. A zbirka še narašča. Kako velik dosežek je to, Slovenci še kako dobro vemo, ker se že nekaj desetletij borimo, da bi dobili vsaj eno zvezdico. Na lestvici najboljših kuharjev vseh časov sta francoska virtuoza Jol Robuchon in Alain Ducass, vendar imata "samo" 12 zvezdic. Poleg tega je Ramsay na lestvici Forbes od leta 2008 na prvem mestu po zaslužkih, 11 let zapored je najboljši kuhar v Angliji, britanska kraljica ga je povišala v viteza ...

Pečen krompirček

In kakšna je skrivnost Ramsayjevega krompirčka?

Krompir olupite, narežite na krhlje in ga za pet minut postavite v vrelo vodo. Ko se krompir omehča, ga s čistim robčkom poskusite čim bolj osušiti. Tak krompir postavite v pekač, ga potresite s timijanom, rožmarinom in česnom in v pečici pecite še nadaljnjih 10 do 15 minut, da dobi zlato barvo. Med peko je dobro, da krompirček večkrat obrnete, da se enakomerno zapeče po obeh straneh.

Poskusite in se sami prepričajte v Ramsayjevo virtuoznost.
vkj


hrana
krompir
Ramsey Gordon












Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
Dobro je vedeti
Ohrovt ali špinača: kaj je boljše?
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor