Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Juha iz pečene buče
Rubrika:

Recepti

Juha iz pečene buče

Jesen nam ponuja pestro izbiro buč, vseh barv velikosti in oblik. Iz njih lahko pripravimo številne okusne in zanimive jedi.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine: (za dve osebi)
- ena hokaido buča
- par žlic olivnega olja
- pol pločevinke kokosovega mleka
- ena srednje velika čebula
- ščepec kurkume
- ščepec kumine
- ščepec kajenskega popra
- ščepec muškatnega oreščka
- sol

Priprava:
Hokaido buče so precej trde in jih je težko lupiti. Poskusite postopek, kjer bučo spečete v pečici in ji nato odstranite tanek olupek. Na ta način res maksimalno izkoristite vsebino buče, saj ni odpadkov od rezanja in lupljenja. S pečenjem pa dobi buča posebno aromo.

Torej, bučo prerežite na pol, odstranite semena in postavite v pekač s prerezano stranjo navzgor. Pecite 40 minut na 200 stopinj Celzija. Ko je buča pečena in jo vzamete iz pečice, tekočino, ki se je nabrala v vdolbini, prihranite in kasneje dodajte v juho. Bučo obrnite in odstranite olupke.

Na olju spražite čebulo, dodajte bučo, začimbe in vodo, da je vsebina pokrita. Pokuhajte 5 minut in prilijte še kokosovo mleko. Premešajte in kuhajte, da zavre. Odstavite iz ognja in zmiksajte s paličnim mešalnikom.

Jed nima glutena in ima zelo malo ogljikovih hidratov. Torej je primerna za prehranjevanje LCHF.
Bis
Juha iz pečene buče




Bučna juha brez glutena
Hokaido buča recept
Jesenske buče jed
LCHF bučna juha
Pečena buča s kokosovim mlekom












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor