Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Večina ljudi nima pojma, kako skuhati koruzo
Rubrika:

Dobro je vedeti

Večina ljudi nima pojma, kako skuhati koruzo

Nedavna raziskava v Angliji je pokazala, da skoraj 90 odstotkov vprašanih misli, da je dovolj, da koruzo kuhamo v slani vodi. Ni res!


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Če želite zares dobro, mehko, sladko-slano in sočno kuhano koruzo, ni dovolj, da jo kuhamo v slani vodi. Pravzaprav bo koruza iz slanice trda, suha in pogosto celo surova. Koruza iz slane vode bi se namreč morala kuhati več kot eno uro in še takrat ne bi bila niti približno tako okusna, kot koruza narejena po tem skrivnem postopku.

Sestavine:
  • mleko
  • 50 gramov masla
Priprava:

Koruzne storže dajte v posodo in jih zalijte z vodo, da bodo v celoti prekriti.

Ko voda zavre, dajte v posodo še mleko (toliko mleka, da so koruze v celoti prekrite z njim) in maslo. počakajte, da voda spet zavre, pustite vreti 10 minut (ali več - odvisno od koruze). Tako kuhana koruza je kremastega okusa, ima nežno in mehko aromo, poleg tega pa je aroma veliko bolj bogata in izrazita.
vkj
Večina ljudi nima pojma, kako skuhati koruzo




koruza
maslo
mleko












3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Zdravje, lepota
3 kombinacije, ki bolj škodijo kot koristijo
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
Zdravje, lepota
Slabosti diete z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov
5 dobrih in mastnih živil
Zdravje, lepota
5 dobrih in mastnih živil
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zdravje, lepota
Prehrana z rastlinskimi beljakovinami podaljšuje življenje
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Zdravje, lepota
Zakaj je vitamin B3 pomemben?
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Zdravje, lepota
Beljakovinski smuti za energičen začetek dneva
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
Zdravje, lepota
Prigrizki: navada, dolgčas ali lakota?
3 najpogostejše zmote o prehrani
Zdravje, lepota
3 najpogostejše zmote o prehrani
Jejmo manj, živimo dlje
Dobro je vedeti
Jejmo manj, živimo dlje
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zdravje, lepota
Zakaj je limona dobra za vsakogar?
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
Dobro je vedeti
Zakaj je beljakovinski zajtrk najboljši začetek dneva
živila, ki upočasnjujejo staranje
Zdravje, lepota
živila, ki upočasnjujejo staranje
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Zdravje, lepota
Vzroki, zakaj imamo rdeč nos
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Dobro je vedeti
Kaj poleg hrane vpliva na povišan sladkor
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
Zdravje, lepota
Zakaj teniški igralci jedo banane med odmori?
5 stvari, ki pokvarijo solato
Dobro je vedeti
5 stvari, ki pokvarijo solato
Rukola za razstrupljanje telesa
Dobro je vedeti
Rukola za razstrupljanje telesa
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro, da olive uživate vsak dan
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravje, lepota
Makrobiotika: starodavna modrost ali sodobna past?
Zdravi nadomestki, ki to niso
Dobro je vedeti
Zdravi nadomestki, ki to niso




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor