Interaktivni dodatki:


Datum: 2. FEB 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

Kako jesti česen, da tega ne bo nihče vedel

Če bi iskali najbolj zdravilno rastlino na svetu, bi na vseh kontinentih odgovorili isto: česen.

Zdravilne lastnosti česna so poznane ljudem po celem svetu. Zanimivo je, da ga v ljudski medicini uporabljajo kot univerzalno zdravilo proti številnim boleznim. Nobena druga rastlina ni tako široko in vsesplošno uporabna. Na žalost pa česen spremlja huda nadloga, zaradi katere ga mnogi ne jedo. To je zadah.

Kako torej jesti česen in se znebiti zadaha?

Poskusite ta nasvet. Zelo pomembno je, da imate domač česen in ne nek kitajski približek. Vam bomo v nadaljevanju razložili zakaj. Česnu odstranite vrhnjo lupino. Ne ga povsem olupiti! Nato dajte stroke česna za 10 minut v mlačno vodo in jih šele potem do konca olupite. Priporočamo vam, da jih lupite s prsti, ker le tako boste lahko ohranili česnovo sredico nepoškodovano. Take stroke česna popijte z vodo podobno, kot bi vzeli tableto, vse ostalo se bo zgodilo v želodcu. Želodec potrebuje 45 minut, da predela česen, telo pa absorbira hranljive sestavine. Zelo pomembno je, da v tem času nič ne jeste, pijete zgolj vodo.

Zakaj je pomembno, da imate domači česen? Ta je večinoma bistveno manjši od kitajskega, pa ga zato lažje pogoltnete. Poleg tega pa je tudi bolj zdrav in manj onesnažen s težkimi kovinami.

Naj povemo še to, da je česen dobro jesti tudi preventivno.

Zakaj jesti česen

Dovolj je, da na dan pojeste 1 do 2 mala česna. Če boste to redno počeli, se vam bo zdravje občutno izboljšalo. Česen namreč odpravlja strupe iz telesa, odstranjuje škodljive bakterije iz prebavnega trakta. Deluje protivnetno. Znižuje krvni pritisk. Čisti kri in zmanjšuje količino maščob v njej. Izboljšuje prekrvavitev. Čisti jetra, želodec in črevesje. Pozitivno deluje na stres, preutrujenost, razdražljivost in nervozo. Izboljšuje vid, sluh, spomin. Zdravi več vrst raka ...

Še en zanimiv način uporabe česna najdete v prispevku Kako česnu povečati že tako super moč. Ne spreglejta pa tudi udarnega dvojca S česnom in jabolčnim kisom proti raku.

Za konec pa še nekaj statističnih podatkov. Ali ste vedeli, da na Kitajskem vsako leto pridelajo 12 milijonov ton česna, drugod po celem svetu skupaj pa vsega 3 milijone (mimogrede: ves česen, ki ga pridelajo ZDA, zraste v okolici mesta Girloy v Kaliforniji - letno ga pridelajo 220 tisoč ton)? Če mislite, da Kitajci tako množično sadijo česen zaradi dobička, se motite. Sami namreč veljajo za največje potrošnike - v kuhinji in medicini.

Že vedno zakaj.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani