Interaktivni dodatki:






Datum: 30. OKT 23 - DOBRO JE VEDETI

5 vrst velikih trebuhov, ki ne pomenijo, da ste debeli

Čeprav velike trebuhe povezujemo z debelostjo, pa v velikem številu primerov temu ni tako. Velik trebuh je znak nečesa povsem drugega ...

Velik trebuh in debelost nista vedno povezana. Kako to veste? Ko se natančno držite diete, kilogrami pa ostajajo, potem je zelo pogosto razlog za vaš velik trebuh nekje drugje ...


5. "Ljubezenske ročke"

Značilnosti: običajno na bokih, pa tudi na zgornji in spodnji strani želodca
Vzroki: običajno preveč sladkarij, alkohola in preveč sedenja
Kako se jih znebiti: Pijte manj alkohola, čeprav kak kozarec vina ob kosilu ne škodi. Vsekakor bodite pozorni na svojo prehrano in izogibajte se nizko-maščobni hrani, ker običajno vsebuje več (skritih) ogljikovih hidratov. Jejte več jajc, zelenjave, orehov, lešnikov, rib in avokado. Več se tudi gibljite.


4. Trebuh zaradi stresa

Značilnosti: poln in težak trebuh predvsem v predelu popka
Vzroki: kronični stres, preskakovanje obrokov, veliko kave, nezdrava živila (prigrizki, ocvrtki, gazirane pijače ...)
Kako se ga znebite: Če spadate med tiste, ki na dopustu shujšajo, potem zdaj veste, zakaj je to. Zapomnite si, da pod stresom vsak dela slabše in manj, gre pa za motnjo, ki ne vpliva samo na apetit, pač pa tudi na prebavo. Pomaga več spanja, dihalne vaje, dolge kopeli, meditacija ... Tak trebuh je lahko tudi znak težav s srcem. Pomaga vam lahko več gibanja, v hrano pa vključujte tudi več magnezija.


3. Spodnji trebuh

Značilnosti: kot bi pojedli žogo, ki se vam je ustavila v črevesju
Vzroki: sedeče delo, težave s hrbtenico, tudi nedavna nosečnost
Kako se ga znebite: Jejte zdravo hrano z veliko vlakninami, zeleno listnato zelenjavo in polnozrnati kruh. Tudi kak obisk telovadnice vam ne bi škodil. Izbirajte lahko prebavljivo hrano in pijte več vode.


2. Nosečniški trebuh

Značilnosti: trebuh velikosti in oblike, kot pri nosečnicah
Vzrok: premalo časa posvečate sebi
Kako se ga znebite: Jejte več rib in ribjega olja. Jejte več oreščkov, olivnega olja in vse, kar vam pomaga premagovati utrujenost. Na tak trebuh močno vpliva tudi slab in (pre)kratek spanec. Zjutraj se morate zbuditi spočiti in polni energije.


1. Leni trebuh

Značilnosti: zjutraj majhen, skoraj neviden, zvečer pa velik, poln
Vzrok: alergije, počasna presnova, črevesno neravnovesje
Kako se ga znebiti: Izogibajte se glutena, alkohola, kvasa, predelanih mlečnih izdelkov. V hrano vključujte več sveže zelenjave, mesa, piščanca in rib. Ne preskakujte zajtrka. Jejte počasi in čez dan pijte veliko vode (ne velja, če dvakrat na dan popijete liter vode). In ne pozabite na probiotike (jogurti, kefir, sirotka)

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani