Rubrika:
Recepti
Obložena piščančja bedra
Pri pripravi te jedi ne varčujte s količino, ker bodo vaši gostje želeli "še".
Älanek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili Älanki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreÄ skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
- piščančja bedra
- jajce
- moka (če ne uživate glutena uporabite tapioko)
- olje za cvrtje
- sol in poper
- kislo smetano
- rezine gauda sira
- rezine šunke
- parmezan
Priprava
Iz piščančjega bedra izluščite kost in odstranite kožo. Potolcite, da dobite zrezek. Solite, poprajte in po obeh straneh pomokajte. Pomočite v stepeno jajce in ocvrite.
Pekač naoljite z nekaj žlicami maščobe, v kateri ste cvrli meso. Meso položite v pekač in ga obložite z rezino šunke, sira in žlico kisle smetane. Posujte s parmezanom in zapečite v pečici na 200 stopinjah okoli 20 minut.
Nasvet: za cvrtje uporabite moko iz tapioke. Sicer nima veliko hranilnih vrednosti, a odlično nadomesti moko pri pripravi ocvrtih jedi in nima glutena. Če boste jed pripravili na kokosovem olju bo ustrezala LCHF prehrani.
Bis
Glutenska alternativa moki
Ocvrta piščančja bedra
Piščančja bedra recept
Priprava piščančjega mesa
Tapioke moka recept