Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
IŔči
Domov
Obložena piščančja bedra
Rubrika:

Recepti

Obložena piščančja bedra

Pri pripravi te jedi ne varčujte s količino, ker bodo vaši gostje želeli "še".


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine

- piščančja bedra
- jajce
- moka (če ne uživate glutena uporabite tapioko)
- olje za cvrtje
- sol in poper
- kislo smetano
- rezine gauda sira
- rezine šunke
- parmezan

Priprava

Iz piščančjega bedra izluščite kost in odstranite kožo. Potolcite, da dobite zrezek. Solite, poprajte in po obeh straneh pomokajte. Pomočite v stepeno jajce in ocvrite.
Pekač naoljite z nekaj žlicami maščobe, v kateri ste cvrli meso. Meso položite v pekač in ga obložite z rezino šunke, sira in žlico kisle smetane. Posujte s parmezanom in zapečite v pečici na 200 stopinjah okoli 20 minut.

Nasvet: za cvrtje uporabite moko iz tapioke. Sicer nima veliko hranilnih vrednosti, a odlično nadomesti moko pri pripravi ocvrtih jedi in nima glutena. Če boste jed pripravili na kokosovem olju bo ustrezala LCHF prehrani.
Bis
Obložena piščančja bedra




Glutenska alternativa moki
Ocvrta piščančja bedra
Piščančja bedra recept
Priprava piščančjega mesa
Tapioke moka recept












Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
Zdravje, lepota
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Dobro je vedeti
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Dobro je vedeti
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Tolažilna hrana, ki zdravi
Dobro je vedeti
Tolažilna hrana, ki zdravi
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Zdravje, lepota
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
Zdravje, lepota
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Zdravje, lepota
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Dobro je vedeti
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?
Zdravje, lepota
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?
Hrana, ki vas pomlajuje
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas pomlajuje
5 bolezni, ki jih lahko pozdravi prvinski način življenja
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki jih lahko pozdravi prvinski način življenja
Kako se zbuditi polni energije
Dobro je vedeti
Kako se zbuditi polni energije
Kako preobremenjenost vpliva na vaše zdravje
Dobro je vedeti
Kako preobremenjenost vpliva na vaše zdravje
Nasveti za dobro prebavo med prazniki
Dobro je vedeti
Nasveti za dobro prebavo med prazniki
Zakaj so vlaknine ključ do zdravja
Zdravje, lepota
Zakaj so vlaknine ključ do zdravja
Kdo bi si mislil, da so marjetice tako zdrave?
Dobro je vedeti
Kdo bi si mislil, da so marjetice tako zdrave?
Kako postati jutranji človek
Dobro je vedeti
Kako postati jutranji človek
žele bonboni za trdnejši imunski sistem
Zdravje, lepota
žele bonboni za trdnejši imunski sistem
Beljakovine, ki niso pretirano zdrave
Dobro je vedeti
Beljakovine, ki niso pretirano zdrave




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puŔčica gor