Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Mesno-zelenjavna pravljica
Rubrika:

Recepti

Mesno-zelenjavna pravljica

To jed si lahko pripravite že dan prej in jo, ko pridete iz službe, samo še zapečete v pečici.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- piščančje prsi
- bučka
- šampinjoni
- sveža rdeča paprika
- zelena paprika
- čebula
- korenček
- paradižnik
- gauda sir
- parmezan
- sol
- kurkuma v prahu
- kajenski poper
- par strokov česna
- olivno olje za praženje

Priprava:
Meso narežite na kose, posolite in na hitro popečite na olivnem olju. Odložite ga v pekač, kjer boste kasneje jed pekli. Nato popečite na pol prerezane šampinjone, bučke, ki ste jih narezali na kolobarje, ter papriko, čebulo in korenček, ki ste ga prav tako narezali na enako velike kose. Paradižnik pustite surov.

Priporočam, da na hitro popečete vsako zelenjavo posebej in jo med pečenjem rahlo posolite, pokapajte z oljem in sproti odlagate v pekač. Vse sestavine v pekaču premešajte.

V pekač dodajte še narezan paradižnik in cele stroke česna, začinite s korkumo in kajenskim poprom ter izdatno potresite z naribanim sirom in parmezanom.

Pecite v pečici na 200 stopinj 20 minut, oziroma dokler se sir na vrhu lepo ne zapeče.

Nasvet: kakšno zelenjavo lahko tudi izpustite, ali pa dodate kakšno po svojem okusu.
Količine prilagajajte po okusu in sezonski izbiri.

Jed ne vsebuje glutena in ustreza LCHF prehrani.
Bis
Mesno-zelenjavna pravljica


Mesno-zelenjavna pravljica




LCHF prehrana
Mesno-zelenjavna pravljica
Piščančje prsi
Zelena paprika
Zelenjavna pečenka












Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
Zdravje, lepota
Ali potrebujete več maščob v svoji prehrani?
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
živila, ki izboljšajo absorpcijo hranil
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Dobro je vedeti
5 težav, ki jih lahko pozdravite z vodo
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Dobro je vedeti
Je jemanje multivitaminov res nesmiselno?
Tolažilna hrana, ki zdravi
Dobro je vedeti
Tolažilna hrana, ki zdravi
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Zdravje, lepota
Zakaj naši stari starši niso poznali ne osteoporoze ne sive mrene?
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
Zdravje, lepota
Čebulni sok: starodavni eliksir za sodobne tegobe
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Zdravje, lepota
5 preprostih načinov, kako zaužiti več sadja in zelenjave
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Dobro je vedeti
Ali ogljikovi hidrati vplivajo na nastanek Alzheimerjeve bolezni?
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?
Zdravje, lepota
Ali nam razstrupljevanje tretmaji koristi ali škoduje?
Hrana, ki vas pomlajuje
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas pomlajuje
5 bolezni, ki jih lahko pozdravi prvinski način življenja
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki jih lahko pozdravi prvinski način življenja
Kako se zbuditi polni energije
Dobro je vedeti
Kako se zbuditi polni energije
Kako preobremenjenost vpliva na vaše zdravje
Dobro je vedeti
Kako preobremenjenost vpliva na vaše zdravje
Nasveti za dobro prebavo med prazniki
Dobro je vedeti
Nasveti za dobro prebavo med prazniki
Zakaj so vlaknine ključ do zdravja
Zdravje, lepota
Zakaj so vlaknine ključ do zdravja
Kdo bi si mislil, da so marjetice tako zdrave?
Dobro je vedeti
Kdo bi si mislil, da so marjetice tako zdrave?
Kako postati jutranji človek
Dobro je vedeti
Kako postati jutranji človek
žele bonboni za trdnejši imunski sistem
Zdravje, lepota
žele bonboni za trdnejši imunski sistem
Beljakovine, ki niso pretirano zdrave
Dobro je vedeti
Beljakovine, ki niso pretirano zdrave




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor