Rubrika:
Recepti
Mesno-zelenjavna pravljica
To jed si lahko pripravite že dan prej in jo, ko pridete iz službe, samo še zapečete v pečici.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- piščančje prsi
- bučka
- šampinjoni
- sveža rdeča paprika
- zelena paprika
- čebula
- korenček
- paradižnik
- gauda sir
- parmezan
- sol
- kurkuma v prahu
- kajenski poper
- par strokov česna
- olivno olje za praženje
Priprava:
Meso narežite na kose, posolite in na hitro popečite na olivnem olju. Odložite ga v pekač, kjer boste kasneje jed pekli. Nato popečite na pol prerezane šampinjone, bučke, ki ste jih narezali na kolobarje, ter papriko, čebulo in korenček, ki ste ga prav tako narezali na enako velike kose. Paradižnik pustite surov.
Priporočam, da na hitro popečete vsako zelenjavo posebej in jo med pečenjem rahlo posolite, pokapajte z oljem in sproti odlagate v pekač. Vse sestavine v pekaču premešajte.
V pekač dodajte še narezan paradižnik in cele stroke česna, začinite s korkumo in kajenskim poprom ter izdatno potresite z naribanim sirom in parmezanom.
Pecite v pečici na 200 stopinj 20 minut, oziroma dokler se sir na vrhu lepo ne zapeče.
Nasvet: kakšno zelenjavo lahko tudi izpustite, ali pa dodate kakšno po svojem okusu.
Količine prilagajajte po okusu in sezonski izbiri.
Jed ne vsebuje glutena in ustreza LCHF prehrani.
Bis
LCHF prehrana
Mesno-zelenjavna pravljica
Piščančje prsi
Zelena paprika
Zelenjavna pečenka