Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Rubrika:

Recepti

Pečeni lignji v paradižnikovi omaki

Če lignje malo popečete, malo kuhate in jih zalijete s paradižnikovo omako, dobite božansko mehke lignje, kakršne doslej še niste jedli ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- lignji
- paradižnik
- začimbe
- belo vino
- malo moke
- česen
- šatraj

Priprava:
Lignje očistimo, odstranimo lovke, cele lignje malo posolimo in začinimo po okusu. V posodo damo malo olja in jo segrejemo na visoko temperaturo. Ko je olje dovolj segreto, cele lignje povaljamo v ostri moki ter jih na hitro popečemo na eni in drugi strani (skupaj 7 minut).

Ko so popečeni jih vzamemo iz posode. Na maščobo, kjer smo pekli lignje, damo najprej česen, nato pa še na tanke rezine narezan sveži paradižnik. Pražimo nekaj minut, zalijemo z belim vinom, dodamo začimbe(mleto kumino, orešček, sladkor in poper). Ko vse skupaj na rahlo zavre, damo v omako lignje.

Nekaj minut vse skupaj kuhamo, tik preden odstavimo iz plošče, pa dodamo še na drobno narezan šatraj. Potresemo ga po lignjih.

Pečeni in kuhani lignji bodo mehki in okusni, postrezite pa jih še vroče.
ana
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki




Božansko s pačimi lignji
Paradižnikova omaka za lignje
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Priprava lignjev v omaki
Recept za mehke lignje












Lahko kava res premaga kožnega raka?!
Dobro je vedeti
Lahko kava res premaga kožnega raka?!
Hrana, ki izboljša absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
Hrana, ki izboljša absorpcijo hranil
Ali veste, kaj se zgodi, če prstanec s palcem pritiskate k dlani?
Dobro je vedeti
Ali veste, kaj se zgodi, če prstanec s palcem pritiskate k dlani?
6 prikritih navad, s katerimi škodujete svojemu srcu
Zdravje, lepota
6 prikritih navad, s katerimi škodujete svojemu srcu
Kdaj se vam pretiravanje z grenivkami in pomarančami lahko maščuje?
Dobro je vedeti
Kdaj se vam pretiravanje z grenivkami in pomarančami lahko maščuje?
4 slabe navade pri zajtrku
Zdravje, lepota
4 slabe navade pri zajtrku
Dobre plati šipkovega olja
Dobro je vedeti
Dobre plati šipkovega olja
Hrana, ki nas dela lačne
Dobro je vedeti
Hrana, ki nas dela lačne
5 najboljših vrst zelenjave za hujšanje
Zdravje, lepota
5 najboljših vrst zelenjave za hujšanje
Kako pogosto lahko jemo hitro hrano brez škode za zdravje?
Dobro je vedeti
Kako pogosto lahko jemo hitro hrano brez škode za zdravje?
Kaj ne jesti zgodaj zjutraj (ali pozno ponoči)
Zdravje, lepota
Kaj ne jesti zgodaj zjutraj (ali pozno ponoči)
Ste se že poskusili spopasti s smrčanjem z naravnim sokom?
Zdravje, lepota
Ste se že poskusili spopasti s smrčanjem z naravnim sokom?
5 neumnih stvari, ki so dobre za vaše zdravje
Zdravje, lepota
5 neumnih stvari, ki so dobre za vaše zdravje
5 nasvetov, kako preveriti, ali ste zares lačni
Dobro je vedeti
5 nasvetov, kako preveriti, ali ste zares lačni
Tudi zdrave sestavine lahko povzročijo povečanje telesne teže
Zdravje, lepota
Tudi zdrave sestavine lahko povzročijo povečanje telesne teže
S klorofilom proti najhujšim boleznim
Zdravje, lepota
S klorofilom proti najhujšim boleznim
Mandljevo mleko s koprivami
Zdravje, lepota
Mandljevo mleko s koprivami
živila, ki izboljšujejo spomin
Dobro je vedeti
živila, ki izboljšujejo spomin
7 živil, ki topijo maščobne obloge
Dobro je vedeti
7 živil, ki topijo maščobne obloge
Je res jesti z rokami grdo in nevzgojeno?
Dobro je vedeti
Je res jesti z rokami grdo in nevzgojeno?




eXTReMe Tracker - Free Website Statistics
Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor