Rubrika:
Recepti
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Če lignje malo popečete, malo kuhate in jih zalijete s paradižnikovo omako, dobite božansko mehke lignje, kakršne doslej še niste jedli ...
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- lignji
- paradižnik
- začimbe
- belo vino
- malo moke
- česen
- šatraj
Priprava:
Lignje očistimo, odstranimo lovke, cele lignje malo posolimo in začinimo po okusu. V posodo damo malo olja in jo segrejemo na visoko temperaturo. Ko je olje dovolj segreto, cele lignje povaljamo v ostri moki ter jih na hitro popečemo na eni in drugi strani (skupaj 7 minut).
Ko so popečeni jih vzamemo iz posode. Na maščobo, kjer smo pekli lignje, damo najprej česen, nato pa še na tanke rezine narezan sveži paradižnik. Pražimo nekaj minut, zalijemo z belim vinom, dodamo začimbe(mleto kumino, orešček, sladkor in poper). Ko vse skupaj na rahlo zavre, damo v omako lignje.
Nekaj minut vse skupaj kuhamo, tik preden odstavimo iz plošče, pa dodamo še na drobno narezan šatraj. Potresemo ga po lignjih.
Pečeni in kuhani lignji bodo mehki in okusni, postrezite pa jih še vroče.
ana
Božansko s pačimi lignji
Paradižnikova omaka za lignje
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Priprava lignjev v omaki
Recept za mehke lignje