Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Rubrika:

Recepti

Pečeni lignji v paradižnikovi omaki

Če lignje malo popečete, malo kuhate in jih zalijete s paradižnikovo omako, dobite božansko mehke lignje, kakršne doslej še niste jedli ...


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- lignji
- paradižnik
- začimbe
- belo vino
- malo moke
- česen
- šatraj

Priprava:
Lignje očistimo, odstranimo lovke, cele lignje malo posolimo in začinimo po okusu. V posodo damo malo olja in jo segrejemo na visoko temperaturo. Ko je olje dovolj segreto, cele lignje povaljamo v ostri moki ter jih na hitro popečemo na eni in drugi strani (skupaj 7 minut).



Ko so popečeni jih vzamemo iz posode. Na maščobo, kjer smo pekli lignje, damo najprej česen, nato pa še na tanke rezine narezan sveži paradižnik. Pražimo nekaj minut, zalijemo z belim vinom, dodamo začimbe(mleto kumino, orešček, sladkor in poper). Ko vse skupaj na rahlo zavre, damo v omako lignje.

Nekaj minut vse skupaj kuhamo, tik preden odstavimo iz plošče, pa dodamo še na drobno narezan šatraj. Potresemo ga po lignjih.

Pečeni in kuhani lignji bodo mehki in okusni, postrezite pa jih še vroče.
ana
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki




Božansko s pačimi lignji
Paradižnikova omaka za lignje
Pečeni lignji v paradižnikovi omaki
Priprava lignjev v omaki
Recept za mehke lignje












Kaj jesti pred spanjem za boljši spanec?
Dobro je vedeti
Kaj jesti pred spanjem za boljši spanec?
Ali dovolj dolgo žvečite hrano?
Zdravje, lepota
Ali dovolj dolgo žvečite hrano?
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
Dobro je vedeti
Dieta brez diete in 2 kg manj na teden
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Dobro je vedeti
5 razlogov, zakaj bi morali vsak dan jesti hren
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Dobro je vedeti
Koliko jagod in češenj lahko pojemo na dan?
Vse, kar želite vedeti o oranžni dieti
Dobro je vedeti
Vse, kar želite vedeti o oranžni dieti
Vegetarijanci ali mesojedci – kdo je bolj zdrav?
Dobro je vedeti
Vegetarijanci ali mesojedci – kdo je bolj zdrav?
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Dobro je vedeti
Hrana, ki povečuje testosteron in zakaj je to pomembno
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Zdravje, lepota
Ali veste, zakaj je dobra pikantna limonada?
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
Zdravje, lepota
Ali veste, katera solata je najnevarnejša za vaš želodec?
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Dobro je vedeti
30-sekundni test zdravja, da boste vedeli, kaj jesti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
Dobro je vedeti
Kaj se skriva za blagim okusom malin?
6 živil za čiščenje organizma
Dobro je vedeti
6 živil za čiščenje organizma
Redkvica: vitaminska bomba in kraljica zdravja
Zdravje, lepota
Redkvica: vitaminska bomba in kraljica zdravja
Olivno olje na prazen želodec: zdrava navada ali mit?
Zdravje, lepota
Olivno olje na prazen želodec: zdrava navada ali mit?
Ali lahko pretiravamo z vnosom prehranskih vlaknin?
Dobro je vedeti
Ali lahko pretiravamo z vnosom prehranskih vlaknin?
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
Dobro je vedeti
V kakšnih primerih je med lahko škodljiv
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
Dobro je vedeti
7 živil, ki jih vsak dan jeste, a jih nikdar ne bi smeli dati v usta
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Dobro je vedeti
5 napitkov, ki so močnejši kot prehranska dopolnila
Kava s surovim jajcem
Dobro je vedeti
Kava s surovim jajcem




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor