Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov
Rubrika:

Recepti

Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov

Špageti oziroma testenine, so nepogrešljivi na naših jedilnikih zaradi raznovrstnih omak in prilog, s katerimi jih jemo. Pa ni treba da se jim odpovemo, če jemo po LCHF metodi. Samo pripravimo jih malo drugače.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- 4 jajca
- 125 gramov sirnega namaza
- 20 gramov psylliuma (luščin indijskega trpotca)

Priprava:
Jajca stepemo, dodamo sir in psyllium in vse skupaj dobro premešamo. Pustimo stati nekaj minut, da se masa primerno zgosti. Vlijemo na pekač obložen s papirjem za peko. Na vrh položimo še en papir za peko. S prsti si pomagamo, da maso med obema papirjema enakomerno porazdelimo na velikost pekača.
Pečemo na 150 stopinj 10 minut.

Vzamemo iz pečice, odstranimo zgornjo plast papirja in pustimo, da se malo ohladi. Narežemo na poljubno široke trakove. Najlažje je, da zvijemo dobljeno ploskev kot rulado in narežemo.

Nasvet: špagete lahko shranimo v hladilnik, ko jih potrebujemo, jih pogrejemo na žlici masla, posujemo s parmezanom, še malo popečemo in serviramo. Lahko pa jih takoj serviramo. Zraven se podajo vse omake, ki jih pripravljamo k običajnim testeninam.

Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.
Bis
Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov


Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov


Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov




brezglutenski recepti
brezogluten špageti
LCHF testenine
recepti brez ogljikovih hidratov
testenine brez glutena












8 napak, ki jih delamo na dietah
Dobro je vedeti
8 napak, ki jih delamo na dietah
7 nevarnih dodatkov v hrani
Dobro je vedeti
7 nevarnih dodatkov v hrani
Paradižnik v službi lepote
Dobro je vedeti
Paradižnik v službi lepote
Rozine: majhne, a izjemno koristne
Dobro je vedeti
Rozine: majhne, a izjemno koristne
Zakaj je jutranji sprehod najboljša stvar, ki jo lahko naredite zase?
Dobro je vedeti
Zakaj je jutranji sprehod najboljša stvar, ki jo lahko naredite zase?
7 vsakdanjih živil, ki dokazano povečujejo tveganje za raka
Dobro je vedeti
7 vsakdanjih živil, ki dokazano povečujejo tveganje za raka
7 navad, ki škodijo zdravju
Dobro je vedeti
7 navad, ki škodijo zdravju
Najhitrejša dieta na svetu?
Dobro je vedeti
Najhitrejša dieta na svetu?
Telovadba, ki zmanjša apetit
Zdravje, lepota
Telovadba, ki zmanjša apetit
5 zdravih živil, ki niso tako zdrava, kot si mislite
Dobro je vedeti
5 zdravih živil, ki niso tako zdrava, kot si mislite
6 razlogov, zakaj bi morali občasno piti alkohol
Zdravje, lepota
6 razlogov, zakaj bi morali občasno piti alkohol
5 vzrokov raka, ki bi jih morali odstraniti iz svojega doma
Zdravje, lepota
5 vzrokov raka, ki bi jih morali odstraniti iz svojega doma
živila, ki preprečujejo napenjanje
Dobro je vedeti
živila, ki preprečujejo napenjanje
Kako zdravo je uživati ​​rumenjake?
Zdravje, lepota
Kako zdravo je uživati ​​rumenjake?
Kako lažje vstati: brez nejevolje in z več energije
Zdravje, lepota
Kako lažje vstati: brez nejevolje in z več energije
5 stvari, ki jih morate vedeti o zamrznjeni hrani
Dobro je vedeti
5 stvari, ki jih morate vedeti o zamrznjeni hrani
10 razlogov, zakaj bi morali jesti več korenja
Zdravje, lepota
10 razlogov, zakaj bi morali jesti več korenja
4 šokantna dejstva o sladkorju
Dobro je vedeti
4 šokantna dejstva o sladkorju
4 znaki, da zaužijete preveč soli
Dobro je vedeti
4 znaki, da zaužijete preveč soli
Hrana, ki pospeši presnovo
Dobro je vedeti
Hrana, ki pospeši presnovo




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor