Rubrika:
Recepti
Špageti brez glutena in ogljikovih hidratov
Špageti oziroma testenine, so nepogrešljivi na naših jedilnikih zaradi raznovrstnih omak in prilog, s katerimi jih jemo. Pa ni treba da se jim odpovemo, če jemo po LCHF metodi. Samo pripravimo jih malo drugače.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- 4 jajca
- 125 gramov sirnega namaza
- 20 gramov psylliuma (luščin indijskega trpotca)
Priprava:
Jajca stepemo, dodamo sir in psyllium in vse skupaj dobro premešamo. Pustimo stati nekaj minut, da se masa primerno zgosti. Vlijemo na pekač obložen s papirjem za peko. Na vrh položimo še en papir za peko. S prsti si pomagamo, da maso med obema papirjema enakomerno porazdelimo na velikost pekača.
Pečemo na 150 stopinj 10 minut.
Vzamemo iz pečice, odstranimo zgornjo plast papirja in pustimo, da se malo ohladi. Narežemo na poljubno široke trakove. Najlažje je, da zvijemo dobljeno ploskev kot rulado in narežemo.
Nasvet: špagete lahko shranimo v hladilnik, ko jih potrebujemo, jih pogrejemo na žlici masla, posujemo s parmezanom, še malo popečemo in serviramo. Lahko pa jih takoj serviramo. Zraven se podajo vse omake, ki jih pripravljamo k običajnim testeninam.
Jed ne vsebuje glutena in je primerna za LCHF prehranjevanje.
Bis
brezglutenski recepti
brezogluten špageti
LCHF testenine
recepti brez ogljikovih hidratov
testenine brez glutena