Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Pica brez glutena
Rubrika:

Zdravje, lepota

Pica brez glutena

Poigrajte se s cvetačo in pripravite okusno jed in zdravo jed.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
- srednje velika cvetača (okoli 400 g, ko iz nje izstisnete tekočino)
- 100 g fino naribanega ementalerja
- dve jajci
- ščepec kurkume in kajenskega popra (lahko tudi izpustite)
- pol žličke morske soli (zeliščne)

Za oblogo:
- dva velika paradižnika
- strok česna
- žlička origana in bazilike
- 200 g svežih šampinjonov
- eno veliko čebulo
- nekaj rezin slanine
- 100 g sira gavda
- zeliščno sol in poper
- nekaj oliv in koktail paradižnikov
- žlica masla
- dve žlici olivnega olja



Priprava:
Cvetačo razkosajte in jo v sekljalniku zdrobite na zrna. Lahko jo tudi naribate ali nasekljate z nožem. Zrnca morajo biti riževe velikosti. Zavijte jih v krpo in izstisnite iz njih čim več tekočine. To bo šlo lažje, če zrnca rahlo posolite. V tem primeru soli kasneje več ne dodajajte.

Vsebino stresite v skledo, dodajte nariban sir, jajca in začimbe. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno porazdelijo. Stresite na pekač obložen s papirjem za peko in razprostrite maso v velik krog debeline pol centimetra. Postavite v pečico ogreto na 200 stopinj in pecite 20 minut.

Medtem pripravite sestavine za oblogo.

Paradižnik nasekljajte, popražite ga na olivnem olju, dodajte česen, origano, baziliko, sol in poper in pražite, da dobite gosto gladko omako. Lahko uporabite tudi pasiran paradižnik iz pločevinke, v katerega dodate začimbe in žlico olivnega olja. Vse dobro premešajte.

Šampinjone razrežite na rezine, rahlo posolite in jih popečite na maslu.

Podlogo za pico vzamite iz pečice, premažite jo s paradižnikovo omako, obložite s pečenimi šampinjoni, na tanke kolobarje narezano čebulo, slanino in potresite s sirom. Posujte z origanom in dodajte par oliv in na četrtine narezan koktejl paradižnik. Pokapajte z olivnim oljem in pecite še 10 minut na 220 stopinj.

Pica je brez glutena je primerna tudi za tiste, ki sledijo prehrani LCHF.

Bis
Pica brez glutena


Pica brez glutena


Pica brez glutena




Cvetična pica
Okusna pica brez glutena
Pica brez glutena
Pica recept LCHF
Recept za zdravo pico






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!
Dobro je vedeti
Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!
Kombinacija, ki je šokirala zdravnike
Zdravje, lepota
Kombinacija, ki je šokirala zdravnike
Jod je poleti najpomembnejši mineral. Zakaj?
Dobro je vedeti
Jod je poleti najpomembnejši mineral. Zakaj?
Ali je jajce res krivo za težave s srcem?
Dobro je vedeti
Ali je jajce res krivo za težave s srcem?
Še ena pandemija med nami ...
Dobro je vedeti
Še ena pandemija med nami ...
4 primeri, kako lahko s škodljivo hrano hujšamo
Dobro je vedeti
4 primeri, kako lahko s škodljivo hrano hujšamo
Previdno z zdravimi živili, ki so lahko tudi nevarna
Dobro je vedeti
Previdno z zdravimi živili, ki so lahko tudi nevarna
Sladke pijače negativno vplivajo na ščitnične hormone
Dobro je vedeti
Sladke pijače negativno vplivajo na ščitnične hormone
5 mitov o hitri hrani, ki ne držijo
Dobro je vedeti
5 mitov o hitri hrani, ki ne držijo
Kako najlažje premagate bolečine v sklepih?
Zdravje, lepota
Kako najlažje premagate bolečine v sklepih?
Malo spanja, večji trebuh?
Dobro je vedeti
Malo spanja, večji trebuh?
Sedaj je pravi čas za dieto vseh diet
Dobro je vedeti
Sedaj je pravi čas za dieto vseh diet
7 razlogov, zakaj bi morali jesti več jagod in borovnic
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj bi morali jesti več jagod in borovnic
Nas mora skrbeti preveč ali premalo kortizola?
Zdravje, lepota
Nas mora skrbeti preveč ali premalo kortizola?
Hrana, ki je v vročini ni dobro jesti
Dobro je vedeti
Hrana, ki je v vročini ni dobro jesti
Zakaj bi morali vsak dan pojesti eno pomarančo?
Dobro je vedeti
Zakaj bi morali vsak dan pojesti eno pomarančo?
Ali lahko jemljete omega-3 maščobne kisline, če imate protin?
Zdravje, lepota
Ali lahko jemljete omega-3 maščobne kisline, če imate protin?
Hitri triki pa boljše zdravje in popolnejšo postavo
Dobro je vedeti
Hitri triki pa boljše zdravje in popolnejšo postavo
S pijačo nad neprijetne telesne vonjave
Dobro je vedeti
S pijačo nad neprijetne telesne vonjave
Ali naj se izognemo vlakninam, če nas muči vnetje črevesja?
Zdravje, lepota
Ali naj se izognemo vlakninam, če nas muči vnetje črevesja?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor