Rubrika:
Recepti
Polnjene bučke za žar ali pečico
Pripravimo namaz, ki ga lahko uporabimo za zelenjavo, ki jo bomo pekli na žaru ali v pečici. Klobuke šampinjonov, malancane, bučke, paradižnik ...
Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine
- dve žlici stopljenega masla
- tri žlice naribanega parmezana
- večji strok strtega česna
- velika pest drobno nasekljanega peteršilja
- sol in poper
- origano za posip
Postopek
Vse sestavine premešamo. Če je zmes pregosta, dodamo malo olivnega olja.
Bučko prerežemo na pol, in z žlico posnamemo semenje. Solimo in popramo. Maso namažemo v izdolbeno bučko. Dodamo še nekaj koščkov paradižnika in posipamo z origanom.
Tako pripravljeno bučko lahko spečemo na žaru, ali pa jo pečemo v pečici na 200 stopinj približno pol ure.
Jed je pripravljena po LCHF in je brez glutena.
bis
Bučke za žar ali pečico
LCHF recepti
Polnjene bučke
Recept za polnjene bučke
Sestavine za polnjene bučke