Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- šest paprik različnih barv
- 500 g polnomastne skute
- 100 g kisle smetane
- eno jajce in en rumenjak
- parmezan
- olivno olje
- sol in poper
Priprava:Ker nadev iz paprik rad izteka, tokrat paprikam odrežemo konice. Z žličko previdno izdolbemo semena. Od znotraj jih natremo z morsko soljo in cele premažemo z olivnim oljem. Peclje toliko odrežemo, da paprika lepo stoji z odprtim delom navzgor. V skuto vmešamo jajce, rumenjak in kislo smetano. S tem nadevom napolnimo paprike skoraj do vrha. Potresemo s parmezanom. Pečemo okoli 40 minut na 200 stopinj Celzija.
Postrežemo jih kot prilogo ali predjed. Jemo lahko tudi ohlajene, ali pa prelite z olivnim oljem, ki smo mu dodali malo česna.
Jed je brez glutena in primerna za LCHF.