Rubrika:
Recepti
Pečena paprika v paradižnikovi omaki
Če iščete dobro, hranljivo in zdravo jed primerno za žar, kot tudi za štedilnik, potem je pečena paprika vedno prava odločitev.
Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:
- rdeča dolga paprika
- maščoba za pečenje
- česen
- paradižnik
- začimbe (kumina, kurkuma, sladkor, poper, sol)
- nekaj lističev sveže bazilike
Priprava:
Papriko dobro očistite in jo popecite na maščobi. Ko je dovolj pečena na obeh straneh, jo dajte v drugo posodo. Na isti maščobi popražite še narezan česen, dodajte pa mu na drobne koščke narezan paradižnik. Vse skupaj pražite še približno 8 minut. Na koncu dodajte malce popra, mleto kumino, kurkumo, sladkor in sol. Tako pripravljeno omako prelijte po pečeni papriki in ji dodajte sveže lističe bazilike.
Jed lahko postrežete toplo, še boljša pa je hladna.
Tako pripravljena paprika nima glutena in je narejena po smernicah LCHF.
Ana
LCHF recepti
paprika s svežo baziliko
pečena paprika recept
pečena paprika v paradižnikovi omaki
zdrava jed za žar