Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Poletna jabolčna pita
Rubrika:

Recepti

Poletna jabolčna pita

Zdaj je pravi čas, kako porabiti kisla jabolka. Lahko jih uporabiti za pito, ki ji bodo jabolka dala svežino in prijeten okus.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine za krhko testo:
  • 350 gramov moke
  • pecilni prašek
  • 100 gramov sladkorja v prahu
  • sesekljana limonina lupina
  • vanili sladkor
  • 120 gramov masla
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 3 žlice sladke smetane
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica ruma.
Sestavine za nadev:
  • 1 kg kislih jabolk
  • 50 gramov sladkorja
  • 2 žlici drobtin
  • 50 gramov masla
  • 1 vanili sladkor
  • limoninega soka
  • cimet
Priprava:

Iz gornjih sestavin za zgnetemo testo in ga pustimo počivati na hladnem vsaj eno uro. Med tem pripravimo nadev.

V posodi stopimo maslo, dodamo drobtine in malo popražimo. Nato dodamo naribana jabolka, vanili sladkor, limonin sok ter sladkor. Vse skupaj pražimo nekaj minut, nato odstavimo, da se nadev ohladi. Na koncu dodamo še cimet po okusu.

Testo, ki je med tem počivalo, razvaljamo in ga razdelimo na dva dela. S prvim pokrijemo spodnji del pekača in ga prepikamo z vilicami. Nanj damo nadev in ga pokrijemo s preostankom testa. Pečemo 60 minut na 180 stopinj Celzija.

Dober tek!
Ana
Poletna jabolčna pita




Jabolčna pita recept
Kisla jabolka recept
Poletna jabolčna pita
Priprava poletne jabolčne pite
Sestavine za krhko testo












Ste pa že slišali za nordijsko dieto?
Zdravje, lepota
Ste pa že slišali za nordijsko dieto?
Ne čakajte na žejo!
Dobro je vedeti
Ne čakajte na žejo!
Kako z ingverjem krepiti vaš organizem?
Zdravje, lepota
Kako z ingverjem krepiti vaš organizem?
Kje najdemo največ antioksidantov in zakaj je to dobro vedeti?
Dobro je vedeti
Kje najdemo največ antioksidantov in zakaj je to dobro vedeti?
Zakaj moramo jesti več maščob
Zdravje, lepota
Zakaj moramo jesti več maščob
Zakaj veljajo lanena semena za najbolj zdrava na svetu?
Dobro je vedeti
Zakaj veljajo lanena semena za najbolj zdrava na svetu?
Vloga ogljikovih hidratov v zdravi prehrani
Zdravje, lepota
Vloga ogljikovih hidratov v zdravi prehrani
Eksplozija likopena, ki si jo morate privoščiti
Zdravje, lepota
Eksplozija likopena, ki si jo morate privoščiti
Hladne noge in kako jih ogreti
Zdravje, lepota
Hladne noge in kako jih ogreti
Česa ob toplem vremenu ne bi smeli jesti?
Dobro je vedeti
Česa ob toplem vremenu ne bi smeli jesti?
Lahko kava res premaga kožnega raka?!
Dobro je vedeti
Lahko kava res premaga kožnega raka?!
Hrana, ki izboljša absorpcijo hranil
Dobro je vedeti
Hrana, ki izboljša absorpcijo hranil
Ali veste, kaj se zgodi, če prstanec s palcem pritiskate k dlani?
Dobro je vedeti
Ali veste, kaj se zgodi, če prstanec s palcem pritiskate k dlani?
6 prikritih navad, s katerimi škodujete svojemu srcu
Zdravje, lepota
6 prikritih navad, s katerimi škodujete svojemu srcu
Kdaj se vam pretiravanje z grenivkami in pomarančami lahko maščuje?
Dobro je vedeti
Kdaj se vam pretiravanje z grenivkami in pomarančami lahko maščuje?
4 slabe navade pri zajtrku
Zdravje, lepota
4 slabe navade pri zajtrku
Dobre plati šipkovega olja
Dobro je vedeti
Dobre plati šipkovega olja
Hrana, ki nas dela lačne
Dobro je vedeti
Hrana, ki nas dela lačne
5 najboljših vrst zelenjave za hujšanje
Zdravje, lepota
5 najboljših vrst zelenjave za hujšanje
Kako pogosto lahko jemo hitro hrano brez škode za zdravje?
Dobro je vedeti
Kako pogosto lahko jemo hitro hrano brez škode za zdravje?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor