Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Poletna jabolčna pita
Rubrika:

Recepti

Poletna jabolčna pita

Zdaj je pravi čas, kako porabiti kisla jabolka. Lahko jih uporabiti za pito, ki ji bodo jabolka dala svežino in prijeten okus.


Članek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine za krhko testo:
  • 350 gramov moke
  • pecilni prašek
  • 100 gramov sladkorja v prahu
  • sesekljana limonina lupina
  • vanili sladkor
  • 120 gramov masla
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce
  • 3 žlice sladke smetane
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica ruma.
Sestavine za nadev:
  • 1 kg kislih jabolk
  • 50 gramov sladkorja
  • 2 žlici drobtin
  • 50 gramov masla
  • 1 vanili sladkor
  • limoninega soka
  • cimet
Priprava:

Iz gornjih sestavin za zgnetemo testo in ga pustimo počivati na hladnem vsaj eno uro. Med tem pripravimo nadev.



V posodi stopimo maslo, dodamo drobtine in malo popražimo. Nato dodamo naribana jabolka, vanili sladkor, limonin sok ter sladkor. Vse skupaj pražimo nekaj minut, nato odstavimo, da se nadev ohladi. Na koncu dodamo še cimet po okusu.

Testo, ki je med tem počivalo, razvaljamo in ga razdelimo na dva dela. S prvim pokrijemo spodnji del pekača in ga prepikamo z vilicami. Nanj damo nadev in ga pokrijemo s preostankom testa. Pečemo 60 minut na 180 stopinj Celzija.

Dober tek!
Ana
Poletna jabolčna pita




Jabolčna pita recept
Kisla jabolka recept
Poletna jabolčna pita
Priprava poletne jabolčne pite
Sestavine za krhko testo






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Ste že poskusili ajdino dieto?
Dobro je vedeti
Ste že poskusili ajdino dieto?
Nizkokalorična prehrana povezana z znižano ravnjo testosterona
Dobro je vedeti
Nizkokalorična prehrana povezana z znižano ravnjo testosterona
Zakaj bi moral biti brokolijev smuti poleti obvezen
Zdravje, lepota
Zakaj bi moral biti brokolijev smuti poleti obvezen
Stranski proizvodi lubenice učinkoviti proti debelost
Dobro je vedeti
Stranski proizvodi lubenice učinkoviti proti debelost
Zakaj se redite v določen del telesa in kaj narediti
Zdravje, lepota
Zakaj se redite v določen del telesa in kaj narediti
Mešanica treh sestavin, ki zdravijo raka, jetra in ledvice
Zdravje, lepota
Mešanica treh sestavin, ki zdravijo raka, jetra in ledvice
železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Dobro je vedeti
železo je ključnega pomena pri zdravljenju zamaščenih jeter
Začimba, ki povsem zatre apetit
Dobro je vedeti
Začimba, ki povsem zatre apetit
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
Dobro je vedeti
Čas vnosa beljakovin je zelo pomemben pri starejših
5 živil za boljše razpoloženje
Zdravje, lepota
5 živil za boljše razpoloženje
Poletna vitaminska bomba
Zdravje, lepota
Poletna vitaminska bomba
Kako preprečiti sončne opekline
Dobro je vedeti
Kako preprečiti sončne opekline
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Dobro je vedeti
Rastlinske beljakovine za daljše življenje
Smuti večne mladosti za utrujene
Zdravje, lepota
Smuti večne mladosti za utrujene
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Dobro je vedeti
Katera hranila najpogosteje primanjkujejo veganom?
Vulkan antioksidantov
Zdravje, lepota
Vulkan antioksidantov
Smuti proti zakisanosti
Zdravje, lepota
Smuti proti zakisanosti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Dobro je vedeti
Kako občasno prenajedanje vpliva na telo?
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Dobro je vedeti
Ali je grah naravna zaščita pred sladkorno boleznijo tipa 2?
Je solata lahko obrok?
Dobro je vedeti
Je solata lahko obrok?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor