Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Ajda in kefir sta odlična kombinacija že na prvi pogled. Oba sodita med bolj zdrava živila, poleg tega pa sta še zelo okusna in zdrava. To je jed s katero lahko začnete dan, primerna je tudi za kosilo, najboljša pa za večerjo, ker je lahka za želodec spodbuja prebavo, ureja pritisk, znižuje sladkor in topi odvečne kilograme.
Še to: kombinacija ajde in kefirja preprečuje in zdravi vnetja notranjih organov, pomaga pri vnetjih sklepov, anemiji, čisti telo ...
Sestavine:- 2 dcl kefirja (domač je najboljši)
- 1 skodelico ajde
Priprava:Ajdo dobro izperete pod tekočo vodo. V posodo dajte skodelico vode in počakajte, da zavre. Nato v vrelo vodo dajte ajdo in jo pustite vreti približno eno minuto. Posodo odstavite, ajdo precedite in sperite pod tekočo vodo.
Šele nato ajdo zmešajte s kefirjem in vse skupaj dajte v hladilnik za vsaj 2 uri, čeprav je bolje, da mešanico pustite v hladilniku čez noč.