Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Fritata z mletim mesom
Rubrika:

Recepti

Fritata z mletim mesom

Fritata z različnimi sestavinami je sicer bolj jutranja hrana. Če želimo bolj poln obrok, jo pripravimo z mesom in si jo privoščimo za kosilo s kakšno dobro solato.


Članek je bil ustvarjen leta 2024, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Sestavine:
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 5 jajc
  • 2 dcl sladke smetane
  • manjša čebula
  • strok česna
  • nekaj vejic petrešilja
  • pol žličke origana
  • 100 g parmezana
  • nekaj kolobarjev svežega paradižnika
  • zeliščno sol
  • olivno olje za praženje
  • sol in poper
Priprava:

V primerni ponvi, ki jo lahko postavimo v pečico, na olivnem olju popražimo nasekljano čebulo. Dodamo mleto meso in pražimo, da začne cvrčati. Dodamo strt česen, nasekljan peteršilj, origano, solimo in popramo ter še malo popražimo.



Jajca razžvrkjamo in dodamo sladko smetano. Zmes prelijemo po praženem mesu. Ponev pretresemo, da se zmes enakomerno porazporedi in na dnu rahlo zapeče.
Po vrhu položimo nekaj kolobarjev paradižnika, ki smo ga začinili z zeliščno soljo, potresemo s parmezanom in ponev postavimo še za 20 minut v pečico ogreto na 200 stopinj Celzija.

Jed je primerna za LCHF in je brez glutena.
Bis


Brezglutenska fritata
Fritata z mletim mesom
Kosilo s fritato
LCHF fritata
Recept za fritato






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zravje v najboljši kondiciji (oglejte si zadnjo številko). Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!
Dobro je vedeti
Da vam slučajno ne bi padlo na pamet to jesti za zajtrk!
Kombinacija, ki je šokirala zdravnike
Zdravje, lepota
Kombinacija, ki je šokirala zdravnike
Jod je poleti najpomembnejši mineral. Zakaj?
Dobro je vedeti
Jod je poleti najpomembnejši mineral. Zakaj?
Ali je jajce res krivo za težave s srcem?
Dobro je vedeti
Ali je jajce res krivo za težave s srcem?
Še ena pandemija med nami ...
Dobro je vedeti
Še ena pandemija med nami ...
4 primeri, kako lahko s škodljivo hrano hujšamo
Dobro je vedeti
4 primeri, kako lahko s škodljivo hrano hujšamo
Previdno z zdravimi živili, ki so lahko tudi nevarna
Dobro je vedeti
Previdno z zdravimi živili, ki so lahko tudi nevarna
Sladke pijače negativno vplivajo na ščitnične hormone
Dobro je vedeti
Sladke pijače negativno vplivajo na ščitnične hormone
5 mitov o hitri hrani, ki ne držijo
Dobro je vedeti
5 mitov o hitri hrani, ki ne držijo
Kako najlažje premagate bolečine v sklepih?
Zdravje, lepota
Kako najlažje premagate bolečine v sklepih?
Malo spanja, večji trebuh?
Dobro je vedeti
Malo spanja, večji trebuh?
Sedaj je pravi čas za dieto vseh diet
Dobro je vedeti
Sedaj je pravi čas za dieto vseh diet
7 razlogov, zakaj bi morali jesti več jagod in borovnic
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj bi morali jesti več jagod in borovnic
Nas mora skrbeti preveč ali premalo kortizola?
Zdravje, lepota
Nas mora skrbeti preveč ali premalo kortizola?
Hrana, ki je v vročini ni dobro jesti
Dobro je vedeti
Hrana, ki je v vročini ni dobro jesti
Zakaj bi morali vsak dan pojesti eno pomarančo?
Dobro je vedeti
Zakaj bi morali vsak dan pojesti eno pomarančo?
Ali lahko jemljete omega-3 maščobne kisline, če imate protin?
Zdravje, lepota
Ali lahko jemljete omega-3 maščobne kisline, če imate protin?
Hitri triki pa boljše zdravje in popolnejšo postavo
Dobro je vedeti
Hitri triki pa boljše zdravje in popolnejšo postavo
S pijačo nad neprijetne telesne vonjave
Dobro je vedeti
S pijačo nad neprijetne telesne vonjave
Ali naj se izognemo vlakninam, če nas muči vnetje črevesja?
Zdravje, lepota
Ali naj se izognemo vlakninam, če nas muči vnetje črevesja?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor