Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Kaj je dobro dodati majonezi?
Rubrika:

Dobro je vedeti

Kaj je dobro dodati majonezi?

Če bi vedeli kakšno energijsko vrednost (kalorije) ima majoneza, potem bi naslednjič močno premislili, kaj daste v usta. Vendar pa se slika povsem spremeni, če majonezi dodate nekaj stvari ...


Članek je bil ustvarjen leta 2023, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Majoneza je sicer pogost del naše kuhinje, a jo lahko z nekaj elementi na preprost način izboljšamo. Tu je nekaj primerov:

Andaluzijska omaka
Če majonezi dodamo na drobne kocke narezano svežo papriko, dodate nekaj žlic olupljenega kuhanega paradižnika in še na drobne kose narezane v juhi kuhane rezance (najboljši so seveda domači) in vse skupaj premešate, dobite Andaluzijsko omako, ki je na jugu Španije precej pogosta. Mnogi namreč ne poznajo skrivnostnega recepta in skrivnostnih sestavin. No, ja ... Res je, da to omako v vsaki vasi delajo po svoje.

Roza omaka
V skodelico majoneze vmešajte svež paradižnik, malo limoninega soka. Takšna omaka se najbolje poda k ribam ali kozicam.

Tirolska omaka
Majonezi po okusu dodamo kuhan in olupljen paradižnik in sesekljan drobnjak.

Tatarska omaka
Za tatarsko omako poleg običajne majoneze potrebujemo še malo vinskega kisa, nekaj nasekljanih zelišč (peteršilj, timijan, drobnjak, majaron), na drobne koščke sesekljane kapre, drobne koščke kumar, lahko pa dodate tudi malo čebule.

Zelena omaka
Majonezi dodamo skuhano in na drobno sesekljano špinačo (lahko tudi blitvo) in malo peteršilja.

Aiolijeva omaka
Mnogi jo poznajo tudi pod imenom mediteranska omaka, narejena pa je iz majoneze, česna in olivnega olja. Primešate lahko tudi limonin sok. S to omako pogosto namažemo kruh preden ga popečemo.
vkj


Andaluzijska omaka
Majoneza
Roza omaka
Tatarska omaka
Tirolska omaka












Pogosti glavoboli: 3 razlogi, na katere ne boste pomislili
Zdravje, lepota
Pogosti glavoboli: 3 razlogi, na katere ne boste pomislili
Kako ponovno zagnati presnovo?
Zdravje, lepota
Kako ponovno zagnati presnovo?
5 skritih bolezni, zaradi katerih se redite
Zdravje, lepota
5 skritih bolezni, zaradi katerih se redite
5 navad, ki povzročajo bolečine v hrbtu
Zdravje, lepota
5 navad, ki povzročajo bolečine v hrbtu
Limonin sok: česar niste vedeli
Dobro je vedeti
Limonin sok: česar niste vedeli
Pozno jeste? S temi živili ne boste redili
Dobro je vedeti
Pozno jeste? S temi živili ne boste redili
5 nenavadnih trikov za izgubo teže, ki delujejo
Dobro je vedeti
5 nenavadnih trikov za izgubo teže, ki delujejo
10 superživil, ki topijo kilograme
Zdravje, lepota
10 superživil, ki topijo kilograme
Najboljši deli sadja in zelenjave, ki jih pogosto zavržemo
Dobro je vedeti
Najboljši deli sadja in zelenjave, ki jih pogosto zavržemo
Sok proti spomladanskim alergijam
Zdravje, lepota
Sok proti spomladanskim alergijam
4 naravna zdravila proti stresu, ki delujejo takoj
Zdravje, lepota
4 naravna zdravila proti stresu, ki delujejo takoj
7 dietnih živil za vsak dan
Zdravje, lepota
7 dietnih živil za vsak dan
5 znakov, da morate jesti več beljakovin
Dobro je vedeti
5 znakov, da morate jesti več beljakovin
5 živil, ki jih vitke ženske vedno jedo
Zdravje, lepota
5 živil, ki jih vitke ženske vedno jedo
3 znaki dehidracije telesa
Zdravje, lepota
3 znaki dehidracije telesa
5 miselnih pasti, v katere vsi pademo
Zdravje, lepota
5 miselnih pasti, v katere vsi pademo
Vse, kar morate vedeti o utrujenosti nadledvične žleze
Zdravje, lepota
Vse, kar morate vedeti o utrujenosti nadledvične žleze
8 razlogov, zakaj bi morali piti sok rdeče pese
Zdravje, lepota
8 razlogov, zakaj bi morali piti sok rdeče pese
Zakaj žvečiti olje v ustih?
Zdravje, lepota
Zakaj žvečiti olje v ustih?
5 živil, ki od znotraj pomagajo pri suhi koži
Zdravje, lepota
5 živil, ki od znotraj pomagajo pri suhi koži




eXTReMe Tracker - Free Website Statistics
Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor