Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na
ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Znanost je potrdila, da so imele naše babice in mame prav: piščančja juha je zelo zdrava. Tu je nekaj stvari, kjer je zelo pomembna za naše zdravje.
1. Čiščenje telesaPiščančja juha je eden najboljših načinov, da telesu damo moč in energijo, da se bori proti virusom. Velja samo, ko je vroča. Jesti jo morate, ko je bolj vroča od 36 stopinj Celzija.
2. DezinfekcijaPiščančja juha sicer vsebuje veliko soli in začimb, a pri prehajanju skozi grla v želodec, "razpade" na tekočino, ki je podobna fiziološki raztopini, kar uniči vse bakterije iz ust, grla in požiralnika.
3. Čiščenje sinusovTo je sicer lastnost vseh vročih tekočin (čaj, tudi kava, zelenjavne juhe ...). Izhlapevanje vroče juhe greje sinuse in jih čisti. V času suhe kurilne sezone je to še kako pomembno.
4. Podpora procesom v organizmuV primerih viroz, ko se telo bori z virusi vsiljivci, so piščančje beljakovine esencialna hranila, ki krepijo organizem. Poleg tega je v piščančji juhi tudi ravno prav zelenjave, ki pobožajo vse notranje organe.
5. Segreje organizemPiščančja juha vedno, ko pride do vročine, telo ogreje in poživi, pospeši nastajanje belih krvnih celic, ki preprečujejo vnetja in povečujejo nastajanje sluzi. To pomaga pri astmi, pljučnih boleznih in preprečuje nastajanje embolij vseh vrst.
Prav zato je piščančja juha izredno učinkovito domače zdravilo, ki poboža dušo in telo.