Sestavine:
- 70 gramov sončničnih semen
- 70 gramov sezamovih semen
- 35 gramov lanenih semen
- 35 gramov konopljinih semen
- 1,5 žlici psyliuma
- 2 žlici kokosovega olja
- 2,5 dl vrele vode
- žlička morske soli
Dodamo lahko tudi cimet, kardamom, ingver v prahu.
Priprava:
Semena (nezmleta) psyllium in sol damo v skledo in s prsti dobro premešamo. V lončku zavremo vodo in dodamo kokosovo olje. Preden ga odmerimo ga utekočinimo na toploti. Mešanico prilijemo k semenom in z žlico dobro premešamo. Pustimo počivati pol ure. Pripravimo velik pekač, ga prekrijemo s papirjem za peko in maso zelo na tanko razprostremo po celi površini pekača. Pomagamo si z lopatico iz silikona ali hrbtno stranjo žlice, ki jo zmočimo z vodo. Damo v ogreto pečico na 150 stopinj, 45 minut.
Pečene pustimo nekaj časa na zraku, da se posušijo, nato jih spravimo v posodo. Uporabimo jih lahko zdrobljene v smuti ali jogurt, ali premažemo z raznimi namazi in obložimo s sirom. Ne vsebujejo glutena in so primerni za LCHF prehranjevanje.