Sestavine: (za šest oseb)
- štiri velike paradižnike
- tri večje zelene paprike
- 500 gramov mletega mesa (pol govedine pol svinjine)
- pet strokov mladega česna
- dve mladi čebuli
- dve jajci
- začimbe (origano, baziliko, sol, poper)
- dve žlici mletih lanenih semen
- pest nasekljanega petršilj
- nekaj žlic olivnega olja
Priprava:
Paradižnike deset minut kuhamo v vreli vodi, ohladimo in olupimo. Nasekljamo jih na koščke, dodamo strt mlad česen, nasekljano glavo mlade čebule, baziliko, origano ter solimo in popramo.
Drugo čebulo popražimo na olivnem olju, skupaj s četrtino mletega mesa. Dodamo k ostalemu mesu, dodamo še strt česen, peteršilj, jajca, in mleta semena. Solimo in popramo, ter dobro premešamo.
Papriko prerežemo po sredini in odrežemo konce, da dobimo dva obročka iz vsake. Postavimo jih navpično v pekač in napolnimo z mesnim nadevom. Paradižnikovo zmes razporedimo med paprike in pokapamo z olivnim oljem.
Pečemo uro in pol v pečici ogreti na 200 stopinj.
Jed ne vsebuje glutena in je LCHF.