Vem, kaj jem - portal o zdravi hrani, zdravju, lepoti in zdravem načinu življenja
Išči
Domov
Božji dar: kuhano vino z dodatki
Rubrika:

Zdravje, lepota

Božji dar: kuhano vino z dodatki

Recept za zdravljenje srčnih bolezni, zdravljenje stresa, ožilja, prebave še iz časa, ko drugih zdravil ni bilo


Članek je bil ustvarjen leta 2025, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu še dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili članki na Vem, kaj jem ažurirani z najnovejšimi dognanji. Sodobna znanost namreč skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...

Za kuhano vino z dodatki resnično lahko rečemo, da je božji dar. Prva je ta recept že v začetku 12. stoletja zapisala nuna in ljudska zdravilka iz Avstrije Hildegard von Bingen, pred stoletjem pa ga je ponovno odkrila dr. Gottfried Hertzka, ki je v knjigi z naslovom Bog zdravi zbrala recepte za zdravljenje hudih bolezni, ko drugih zdravil še ni bilo.

Ko so v praksi preizkušali te starodavne recepte, se je izkazalo kuhano vino zelo uspešno pri zdravljenju srčnega popuščanja in drugih bolezni srca, zelo učinkovito pa je tudi pri premagovanju stresa, angine pektoris, pri splošnem počutju, energiji ... Prednost tega recepta je, da potrebujete sestavine, ki jih gotovo imate doma.



Sestavine:
  • 10 stebel peteršilja
  • 1 liter vina (rdeče ali belo)
  • 2 žlici kisa
  • 300 gramov medu
Priprava:

Najprej peteršilj temeljito operite in ga za 10 minut namočite v vino. Dodajte kis in vse skupaj 10 minut kuhajte na zmernem ognju (idealna je temperatura okrog 70 stopinj Celzija). Ker se mešanica kisa in vina med kuhanjem lahko močno peni, večkrat premešajte in po potrebi tudi znižajte temperaturo. Nato posodo odstranite iz štedilnika in počasi med mešanjem dodajajte med.

Ko se med popolnoma raztopi, pripravek prelijte v kozarce za vlaganje, ki jih boste lahko shranili v temnem in hladnem prostoru.

Da bi okrepili srce in ožilje, je priporočljivo pojesti 1 do 3 velike žlice na dan. Seveda priporočamo, da eno žlico na dan pojeste tudi preventivno. Imeli boste več energije in vitalnosti.
vkj


Božji dar kuhano vino
Dr Gottfried Hertzka
Hildegard von Bingen
Recept za zdravljenje srčnih bolezni
Zdravljenje stresa in ožilja






Bilten po e-mailu
Prejmite vsak teden brezplačen Vem, kaj jem e-bilten, ki je poln aktualnih nasvetov, novic in priporočil, kako obdržati zdravje v najboljši kondiciji. Splača se!
* Na ta naslov vam bomo pošiljali samo e-bilten enkrat na teden. Odjavite se lahko kadarkoli.














5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Dobro je vedeti
5 živil, ki ima več proteinov od jajc
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Dobro je vedeti
Kaj se v telesu zgodi po 16 urah posta?
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Dobro je vedeti
Hrana, ki nas spreminja v onkološke bolnike
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Dobro je vedeti
Zakaj je čaj iz jabolk in cimeta boljši od ostalih čajev?
Vitamin D lahko dobite tudi s hrano
Dobro je vedeti
Vitamin D lahko dobite tudi s hrano
Kako naravno znižati sladkor v krvi
Dobro je vedeti
Kako naravno znižati sladkor v krvi
Napitek, ki je obnorel svet
Zdravje, lepota
Napitek, ki je obnorel svet
Vsak organ ima svojo najljubšo hrano
Dobro je vedeti
Vsak organ ima svojo najljubšo hrano
žitarica, ki varuje srce, znižuje holesterol in krepi vaše zdravje
Dobro je vedeti
žitarica, ki varuje srce, znižuje holesterol in krepi vaše zdravje
Kako učinkovite so zamrznjene borovnice
Zdravje, lepota
Kako učinkovite so zamrznjene borovnice
Ali jogurt res dela čudeže in ali vam lahko tudi škodi?
Dobro je vedeti
Ali jogurt res dela čudeže in ali vam lahko tudi škodi?
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Dobro je vedeti
Krepi zdravje in greje ob mrzlih zimskih dneh
Voda z začimbo: čudež ali neumna domislica?
Zdravje, lepota
Voda z začimbo: čudež ali neumna domislica?
Japonska voda: med mitom ali resničnostjo
Dobro je vedeti
Japonska voda: med mitom ali resničnostjo
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Dobro je vedeti
Jemo ga vsak dan, pa še vedno ne vemo, ali je zdrav, ali ne?!
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
Zdravje, lepota
Super prehransko dopolnilo ali Lekadol antičnega sveta
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Dobro je vedeti
6 trikov, kako priljubljeno hrano spremeniti v zdravo
Kako jesti kruh in se ne zrediti
Dobro je vedeti
Kako jesti kruh in se ne zrediti
Kako narediti krompirjev sok?
Dobro je vedeti
Kako narediti krompirjev sok?
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?
Dobro je vedeti
Poznate razliko med umazanim in čistim postom?




Copyright (c)
VemKajJem.si
Marec 2025
π
puščica gor