V Franciji je pitje kave s sirom nekaj običajnega. Drugod po svetu je ta navada redka, morda celo čudaška, vendar pa v resnici ni tako. Ko boste poskusili, boste presenečeni tako nad spremenjenim okusom kave, kot tudi sira.
Stvar je preprosta: v skodelico vroče kave potopite kocko sira. Počakajte, da se sir malenkost stopi, nato pa z žličko polovite sir in ga pojejte.
Okus sira s kavo bo prav neverjeten, bogatejši in izrazitejši, kava pa bo dobila rahlo naoljen, žlahten okus. Kot bi pili povsem drugačno kavo.
Eksperimentirate lahko z različnimi vrstami sirov, vendar so mehki kremasti najboljši. Ob tem imejte ves čas v mislih, da je ta kombinacija tudi zdrava in zelo hranljiva. Poleg tega zmanjšuje apetit, vam daje energijo, siri pa so tako in tako bogat vir kalcija, predvsem pa zdravih beljakovin (kravji siri so bogati s kazeinom - najbolje prebavljivo beljakovino, ki podaljšuje občutek sitosti).