Interaktivni dodatki:






Datum: 6. APR 24 - RECEPTI

Omleta iz kopriv

Koprive so izredno bogate z vitaminom C, železom, kalcijem, fosforjem, karotenom, predvsem pa spodbujajo delovanje želodca in drugih notranjih organov ...

Koprive so izredno koristne za naš organizem. To so vedeli že v starem Egiptu in tudi naše babice, danes pa imajo mnogi pomisleke, zaradi njihovega učinka na našo kožo. Za to je kriva mravljinčna kislina, ki na koži povzroča rdečico in mehurje. Vendar ...

Pri nabiranju kopriv bodite previdni in nabirajte samo mlade in cele liste, predvsem pa ne poleg cest in drugih industrijskih objektov. koprive namreč zelo hitro prevzamejo težke kovine, kar je lahko škodljivo.

Ljubiteljem ocvrte hrane bodo gotovo všeč ocvrte koprive.

Pripravite jih teko, da oprane liste kopriv sesekljajte na manjše liste in jih namočite v stepeno jajce v katerega ste dali poper in sol. Vse skupaj prepražite kot omleto.

Na koncu lahko omleto potresete še z malo sira.

Taka kombinacije je zelo dobra pri lajšanju bolečin pri vseh vrstah revme in artritisa.

Poskusite ...

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani