Älanek je bil ustvarjen leta 2022, letos smo že preverili nekatera dejstva, preostali del pa bomo kmalu Å”e dopolnili in nadgradili. Trudimo se, da bi bili Älanki na
ažurirani z najnovejÅ”imi dognanji. Sodobna znanost namreÄ skoraj vsak dan odkrije kaj novega ...
Sestavine:- bučke
- jajci
- česen, peteršilj
- začimbe
Priprava:Bučke olupimo in jih naribamo tako, kot za repo. Na olivnem olju prepražimo česen, dodamo naribane bučke in pražimo približno 6 minut. Med praženjem bučke večkrat premešamo, dodamo ščepec bio soli, malo popra, mleto kumino in na drobno sesekljan peteršilj. Na koncu dodamo dve stepeni jajci in popražimo še kakšne 3 do 4 minute. Jed je pripravljena v 10 minutah.
Jed je brez glutena in narejena po LCHF. Lahko je okusen in hranljiv zajtrk, lahko pa tudi samostojna jed za kosilo.