Interaktivni dodatki:






Datum: 15. MAR 24 - ZDRAVJE, LEPOTA

6 nasvetov za raven trebuh

Ponujamo vam 6 univerzalnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da se v enem tednu znebite obročev maščobe okoli pasu.

Pomlad je čas, ko se začnemo spogledovati s poletno garderobo in, ko nam ni vseeno, kakšno postavo imamo. Pozimi je bilo zdravje na prvem mestu in nas maščobne blazinice okoli trebuha niso motile, do poletja pa bi se jih vsi radi znebili. Če mislite, da je to misija nemogoče, si preberite spodnjih 6 nasvetov. Kdor jih bo natančno upošteval, lahko v enem tednu izgubi tudi do 2 centimetra pri obsegu okrog pasu.

1. Zmanjšajte vnos soli
Sol zadržuje vodo v telesu in to ravno v predelu trebuha. Iz svojega jedilnika črtajte slane prigrizke, pecivo, hitro hrano in tudi običajne obroke poskusite manj, ali celo nič soliti. Za sol velja, ko se enkrat navadite nanjo, vam je nikdar ni preveč. Preverite V kateri hrani je skrite največ soli.

2. Zmanjšajte ogljikove hidrate
Ogljikovi hidrati se nahajajo tudi v zelenjavi in sadju, zato vas ne rabi skrbeti, da jih bo telesu zmanjkalo. Odpovejte se belemu kruhu, rižu, testeninam. Vse to dobesedno polni naše trebuhe z nepotrebnimi ogljikovimi hidrati. Navadite se jesti zajtrk brez kruha, da o večerji ne govorimo. Namesto tega jejte več jajc in sirov, za kosilo več sadja in zelenjave, za večerjo pa si raje omislite kak zdravilno jedilni sok (poglejte prispevek o napitku iz paradižnika Naj vam idealna teža ne zbeži in prispevek o pudingu iz semen čija Sok z nezemeljskimi učinki, ki se je z žlico).

3. Pozabite na mleko
Laktoza lahko povzroči težave s prebavo, napihnjenost, vsekakor pa upočasni druge presnovne procese, kar povzroča, da se po nepotrebnem redite. Poskusite za en teden iz svoje prehrane izločiti mleko, pa boste hitro videli učinke. In še nasvet: če jutranje kave ne morete popiti brez mleka, uporabite mandljevo ali kokosovo mleko (več o alternativah mleku najdete v prispevku Kaj veste o alternativah mleku).

4. Pazite pri sadju
Sadje pogosto povzroča napihnjenost, poleg tega pa tisto sadje, ki je bilo zgodaj potrgano in je zorelo v skladiščih, nima prav veliko hranljivih snovi. Ima zgolj sladkor, škrob in druge snovi, ki vam pri hujšanju bolj škodijo, kot koristijo. Namesto banan, jabolk in hrušk raje izbirajte citruse in jagodičevje (lahko tudi zamrznjeno).

5. Recite ne pikantni hrani
Tudi začimbe so lahko redilne. Pa ne zato, ker bi jih toliko pojedli. Večja nevarnost je, da povečujejo apetit in stimulirajo delovanje želodca. več želodčne kisline lahko povzroči vrsto drugih težav.

6. Izogibajte se SAO
SAO je kratica za največje prehranske škodljivce sodobnega časa: sladkor, alkohol in ocvrta hrana. Če vam je vsaj malo mar za vaše zdravje, boste SAO povsem črtali iz svojih jedilnikov. Nagrada pa ne bo samo boljše počutje, pač pa tudi vitkejši stas. SAO povzroča napihnjenost, upočasnjuje prebavo, telesu ne daje dovolj energije in po 30 minutah boste lačni, kot da cel dan niste nič jedli.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani