Interaktivni dodatki:






Datum: 24. NOV 23 - DOBRO JE VEDETI

Napake, ki jih delamo, ko jemo sadje

Uživanje sadja je izredno zdravo in pomembno, je pa res, da si lahko s sadjem tudi škodimo. Večina niti ne ve zakaj in kako?

Sadje vsebuje veliko pomembnih prehranskih snovi. Vsebuje pomembne vitamine, pomembne proteine in vlaknine, celo take, ki jih telo ne more ustvariti (pravimo jim esencialne) ... A sadje vsebuje tudi veliko fruktoze.

Fruktoza je namreč enostaven sladkor, ki se hitro razgradi in preide v kri, kar lahko povzroči vrtoglavico, slabost, povišano temperaturo ... Ker pa nivo sladkorja tudi hitro pade, čutimo potrebo po še več sladkorja.

Fruktoza pa se ne skriva samo v sadju, pač pa tudi medu, agavinem sirupu, seveda tudi umetnim sladilom. Poleg tega je za jagodičevje znano, da ima manj fruktoze, kot denimo banane, mango, fige in grozdje, ki spadajo med najbolj sladka sadja. Prav zato morate biti na fruktozo še posebej pozorni.

Ali ste vedeli, da lahko prehod sadnega sladkorja v kri s preprostim triki močno upočasnite?! Kombinirati morate prave stvari.

Z jabolkom morate pojesti nekaj arašidovega masla.

Gozdni sadeži so bolj zdravi z jogurtom.

Grozdje morate jesti s sirom.

Na splošno pa velja, da lahko vso sadje vedno kombinirate z mandlji, ali granolo (gre za mešanico kosmičev, oreščkov, medu in suhega sadja), ali skuto.

Vas te vsebine zanimajo in bi želeli biti obveščeni o novostih?
Vpišite svoj e-mail in nič ne boste zamudili.
Nalagam ...

























Vem kaj jem - RSS
Copyright (c)
VemKajJem.si
maj 2014
π
Vem kaj jem - na vrh strani